Cibes Hissit ja Amslift yhdistyvät

Turkulainen Amslift ja hyvinkääläinen Cibes Hissit fuusioituvat tämän vuoden aikana siten, että Amslift Oy sulautuu Cibes Hissit Oy:hyn.

Yhtiön uudeksi nimeksi tulee Cibes Amslift Oy, ja se aloittaa toimintansa vuoden 2021 alussa. Väestön vanheneminen ja yli 460 000 hissittömissä talossa asuvaa suomalaista luovat hyvän pohjan kasvulle. Kasvua haetaan myös omakotiasujista.

– Uusi yhtiö toimittaa yli 300 hissiä ja kevythissiä vuodessa. Meillä on myös kattava toimistoverkosto, jolla pystymme palvelemaan koko maata, kertoo toimitusjohtaja Juha Kiviranta.

Cibes Hissit osti Amsliftin yrityskaupassa marraskuussa 2018. Yritykset ovat toimineet omina yhtiöinään tähän asti. Amslift toimittaa jälkiasennushissejä olemassa oleviin rakennuksiin, hissejä uudisrakennuksiin sekä tavara-, auto- ja potilashissejä. Cibes Hissit on kevythissien, kotihissien sekä tuoli- ja porrashissien toimittaja. Molemmat ovat alansa markkinajohtajia.

– Yhteistyömme tiivistyy entisestään. Tuotevalikoimamme täydentävät erinomaisesti toisiaan, ja pystymme osallistumaan entistä isompiin rakennusprojekteihin.

Vahva maantieteellinen verkosto, osa globaalia yhtiötä

Uuden yhtiön kotipaikka on Turku, ja sillä on toimistot Turussa, Hyvinkäällä, Vaasassa ja Outokummussa sekä jälleenmyyjä Oulussa. Yhdistymisen jälkeen yhtiön palveluksessa on yli 30 henkilöä, ja liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa.

Fuusiolla ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin, asiakkaisiin tai jälleenmyyjiin.

Cibes Amslift Oy on osa ruotsalaista yli 70-vuotiasta Cibes Lift Groupia, joka on maailman johtava kevythissien valmistaja. Cibes Lift Groupilla on tytäryhtiöt 20 maassa ja myyntiä yli 50 maassa.

Liikevaihtoa on tänä vuonna noin 150 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on vahva asema Pohjois- ja Keski-Euroopassa, Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Tänä vuonna se on laajentunut myös Yhdysvaltoihin ja Intiaan.

Kasvua omakotitaloista

Cibes Amsliftillä on vahva markkina-asema sekä julkisella sektorilla että taloyhtiöissä. Kasvua haetaan jatkossa entistä voimakkaammin omakotitalojen asukkaista.

– Olemme kiinnostuneita yksityisistä talonrakentajista ja yksityiskodeista. Hissi omakotitalossa tuo asumismukavuutta ja arjen helppoutta, ehkä hitusen ylellisyyttäkin. Liikuntaesteisillä se tukee pidempää kotona asumista, sanoo Kiviranta.

Suomessa hissit omakotitaloissa ovat vielä harvinaisia, mutta esimerkiksi Keski-Euroopassa ne ovat jo luonnollinen osa omakotirakentamista.

– Katsomme mielenkiinnolla talopakettitehtaiden suuntaan. Tähän mennessä hissejä ei ole talopakettien suunnittelussa ajateltu ollenkaan.

Kasvun mahdollisuuksia löytyy myös kerrostalokohteista. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 yli kolmekerroksisissa hissittömissä kerrostaloissa oli 68 000 asuntoa ja asukkaita yhteensä 92 000.

Heistä 15 000 oli 65 vuotta täyttäneitä. Tasan kolmikerroksissa taloissa hissi oli vielä harvinaisempi. Hissittömissä kolmekerroksisissa taloissa asui 374 000 suomalaista, joista 65 vuotta täyttäneitä oli 75 000.

– Hissit parantavat vanhusten, liikuntaesteisten ja lapsiperheiden asumismukavuutta. Hissi nostaa myös asunnon arvoa. Hissin rakentaminen on esimerkiksi putkiremonttiin verrattuna edullista.

Kevythissien myynti kasvanut yli 30 prosenttia

Kevythissit ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa viime vuonna sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

– Kevythissien myyntimme kasvoi viime vuonna yli 30 prosenttia. Esteettömyysvaatimukset ovat entistä enemmän esillä, mikä on lisännyt kysyntää. Olemme myös pystyneet panostamaan myyntiin ja palveluun entistä voimakkaammin, sanoo  Kiviranta.

 

Lue lisää

Katso kaikki