Väsyneet mutta onnelliset matkaajat. Tavoitteet on saavutettu ja maailma nähdään nyt uusin silmin.

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijamatka ISH-messuille

Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan opiskelijat järjestivät oman tutustumismatkansa ISH 2019-messuille 13.–17.3. Matkan tavoitteena oli tutustua alan kansainvälisiin toimijoihin sekä nähdä, millaisiin innovaatioihin omassa työssään saattaa tulevaisuudessa törmätä.

Matkalaiset oli jaettu aiheen mukaan eri työryhmiin ja kunkin osion teksti ovat heidän käsialaansa. Myös kuvat ovat opiskelijoiden ottamia ja kuvaajina toimivat Jaakko Pesonen, Anna Äijö, Kosti Kuronen, Joonas Kaurisalo ja Emmi Kaarto.

Yritin tässä parilla lauseella vielä summata tekstejä ja yleisiä fiiliksiä messuilta:

”Kaiken kaikkiaan messumatka oli mahtava kokemus, joka varmasti jää mieleen yhtenä opiskeluajan parhaimmista. Ammatillisessa mielessä messut vain kasvattivat motivaatiota ja kiinnostusta koko alaa kohtaan.”

Hienoa oli nähdä myös suomalaisten yritysten menestystä. Päällimmäisenä mieleen jäi käsitys siitä, miten erilaisiin asioihin Suomessa ja muualla Euroopassa käytetään rahaa. Erityisesti vesipuolella nähtiin häikäisevää designia ja utopistista elämyksellisyyttä, kun taas ilmanvaihdon halli oli melko vaatimaton.

Kiinnostavaa onkin nähdä, miten tulevaisuudessa saadaan yhdistettyä pohjoismainen insinöörityö ja eurooppalainen ylellisyyden tavoittelu. Kaikille yrityksille automaation kehitys ja IoT olivat trendeinä tuttuja, mutta harvalta saatiin visioita siitä, miten pitkälle voitaisiin mennä tai mikä on seuraava askel. SRI:kin oli valitettavan harvalle myyntiedustajalle tuttu aihe.

Olemme erittäin kiitollisia kaikille sponsoreillemme tämän kokemuksen mahdollistamisesta. Mukana meitä tukemassa olivat Metropolia Ammattikorkeakoulu, Talotekniikka-lehti, Messeforum, Hansgrohe, Granlund, Wavin, FläktGroup, Oras, Geberit, Vilpe, Sitowise, Bravida ja Nibe.”

 

Teksti: Anna Äijö

Lue myös:

Talotekniikan opiskelijat opintomatkalla Saksassa: asennustekniikka

ISH-opiskelijaraportti: Hyvinvointia ja estetiikkaa

ISH-opiskelijaraportti: Helppoa ja huoletonta

ISH-opiskelijaraportti: Personoitua tekoälyä

Jätä kommentti

*

*