Taloteknistä dataa kerätään jo rakennusvaiheessa

Schneider Electricin EcoStruxure-ratkaisun avulla voidaan kerätä ja analysoida tietoa jo rakennusaikana sekä poistaa piiloenergiakustannuksia.

Schneider Electricin EcoStruxure-ratkaisun avulla voidaan kerätä ja analysoida tietoa jo rakennusaikana sekä poistaa piiloenergiakustannuksia.

EcoStruxure-ratkaisu otetaan käyttöön Kalasataman Kaupunkiympäristötalossa. Tekoäly analysoi poikkeamia ja antaa niiden perusteella toimenpide-ehdotuksia laitteiden säätöön.

”Järjestelmä esimerkiksi estää samanaikaisen lämmityksen ja viilennyksen, ottaa huomioon sääennusteen sekä reagoi nopeasti energian kysyntään alueella. Kun talo valmistuu, analysointipalveluun on kytketty mukaan satoja laitteita”, kertoo Schneider Electricin Sales Manager Reijo Kortejärvi.

”Esimerkiksi ilmanvaihtolaitteita on talossa peräti 43 kappaletta. Henkilöstön työpisteisiin tulee 60–70 päätelaitetta, joiden avulla voi hallita oman työpisteen olosuhteita, kuten lämpötilaa, valaistusta ja ilmanvaihtoa.”

Uuden kiinteistönhallintajärjestelmän ja sen laajennusten avulla pyritään tehokkaaseen kysynnänjoustoon, jossa automaation avulla lämpöä, valaistusta ja ilmanvaihtoa säädetään niin, että tarvittaessa voidaan alentaa kiinteistön energiankulutusta esimerkiksi kulutuspiikkien aikana.

”Emme ole aiemmin keränneet näin mittavissa määrin yhteistyössä automaatiourakoitsijan kanssa vastaavaa rakennusaikaista dataa kiinteistöistä. Tärkeintä käyttöönottovaiheessa on varmistaa prosessien oikea toiminta sekä virittää talotekniikan prosessit huippuunsa. Samalla karsitaan mahdolliset epäedulliset toimintamallit pois”, Kaupunkiympäristötalon pääurakoitsijana toimivan Skanskan talotekniikkakoordinaattori Lauri Rantala sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki