QMG ostaa Rauno Saari oy:n kasvattamaan palveluliiketoimintaansa

QMG ja Rauno Saari oy olivat entuudestaan tuttuja yhteisistä projekteista.

Mikko Saari (vas.) ja Pekka Pöykkö juhlistivat yrityskauppaa kahveilla Järvenpään Citymarketissa, jonka uudistus oli yksi Rauno Saari oy:n suurimpia projekteja. Kuva: QMG Group

Vuoden 2023 lvi-urakoitsijaksi valittu Rauno Saari oy liittyy yrityskaupalla QMG-konserniin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, kerrotaan QMG:n tiedotteessa.

Rauno Saari oy on toimitiloihin Uudellamaalla keskittyvä lvi-urakointiyritys. Sen keskeisiä asiakkaita ovat rakennusliikkeiden lisäksi vähittäiskauppa, kauppakeskukset, teollisuus sekä terveydenhuollon ja opetuksen kiinteistöt, tiedotteessa kerrotaan.

QMG organisoi maaliskuussa palvelu- ja projektiliiketoimintansa valtakunnallisesti. Rauno Saari oy:n osto tarkoittaa konsernin strategian mukaista palvelu-urakoinnin vahvistamista Uudellamaalla. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, tiedotteessa kerrotaan.

– Olemme tyytyväisiä saadessamme Rauno Saari oy:n pätevän tiimin mukaan konserniin. Se edustaa sitoutunutta ja määrätietoista talotekniikka-ammattilaisuutta, jota me arvostamme, kertoo liiketoimintajohtaja Pekka Pöykkö QMG:lta tiedotteessa.

Rauno Saari oy:n liikevaihto oli 31.3.2024 päättyneellä tilikaudella noin 5,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 10 lvi-ammattilaista, minkä lisäksi se työllistää 20–30 henkilön vahvuisen kumppaniverkoston. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Forssassa, ja sen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

– Yritysosto täydentää pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla merkittävästi lvi-palvelu-urakointiamme, jota tekevät lisäksi Ilmastointi-Mikenti oy, Lvi-Trio oy ja Vesijohtoliike J. Laitinen oy. Kaupan johdosta QMG:n lvi-palveluliiketoiminnan volyymi yltää Uudellamaalla noin 40 miljoonaan euroon, Pekka Pöykkö jatkaa tiedotteessa.

Projektiliiketoiminnan puolella mittavia lvi-kokonaisuuksia Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toteuttavat QMG:n tytäryhtiöistä Quattroservices oy ja Mikenti Talotekniikka oy.

Vuoden lvi-urakoitsija korostaa laaja-alaista osaamista

Toimitusjohtaja Mikko Saari on johtanut isänsä perustamaa ja hänen nimeään kantavaa yritystä vuodesta 2010. Hän arvelee, että valinta vuoden lvi-urakoitsijaksi johtui yhtiön pitkäjänteisestä ja kannattavasta liiketoiminnasta sekä hyvästä asiakastyytyväisyydestä. Hän korostaa myös laaja-alaisen ammattitaidon merkitystä, tiedotteessa kerrotaan.

– Yhtiö on aina menestynyt hyvin, vaikka 30 vuoden taipaleeseen on ehtinyt osua monenlaisia suhdanteita. Olemme pyrkineet aina kasvattamaan monipuolista osaamista. Vaikka vähittäiskauppa onkin suurin asiakaskuntamme, olemme aktiivisesti mukana monilla toimialoilla sekä rakennusliikkeiden kumppanina, Saari kertoo tiedotteessa.

QMG ja Rauno Saari oy olivat entuudestaan tuttuja yhteisistä projekteista.

– Tunsimme QMG:n ammattitaitoisena ja hyvin organisoituna yrityksenä. Liittyminen konserniin tuo meille vahvempia resursseja toiminnan kehittämiseen. Tärkeää oli myös mahdollisuus jatkaa konsernissa omalla nimellä ja toimintamallilla, koska uskomme siihen, Mikko Saari toteaa tiedotteessa.

Yrityskaupan jälkeen Mikko Saari ja hänen sisarensa Hanna Saari liittyvät QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin osakasohjelmaan.

Lue myös:

Vuoden LVI-urakoitsija: ”Meillä on pätevää ja motivoitunutta väkeä työmailla”

Lue lisää

Katso kaikki