Zehnder osti Enerventin ilmanvaihtoliiketoiminnat

Enerventin ilmanvaihtoliiketoiminta on myyty Zehnder Group AG:lle.

Zehnder Group AG ostaa Enervent Oy:ltä sen ilmanvaihtoliiketoiminnan tuotemerkkeineen. Enerventin tuotemerkkejä ovat Enervent ja Exvent.

Kauppaan kuuluvat lisäksi Enervent Oy:n tytäryritykset Norjassa (Exvent AS) ja Ruotsissa (Ventener AB). Yrityksen henkilöstö sekä johto siirtyvät omistusmuutoksen mukana vanhoina työntekijöinä uuteen omistukseen ja he jatkavat nykyisissä tehtävissään. Kaupan arvioidaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä.

Yrityskauppa täydentää hyvin konsernin nykyistä liiketoimintaa ja järjestely vahvistaa erityisesti konsernin kylmän ilmanalan ilmanvaihto-osaamista sekä sovellusalueita. Samalla se luo hyvän ja vahvan pohjan yhtiön liiketoiminnan kasvulle Pohjoismaissa.

”Enerventin ja Zehnder Groupin nykyisten markkinoiden ja tuotteiden yhteensopivuus on erinomainen, päällekkäisyyksiä ei ole käytännössä lainkaan”, sanoo Enervent Oy:n toimitusjohtaja Jukka Riekkinen.

”Enerventin asiakkaiden, henkilöstön, yhteistyökumppaneiden ja liiketoiminnan kannalta siirtyminen osaksi Zehnder Group AG:ta avaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Näemme kaupan erittäin positiivisena asiana ja katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme toivottaa Enerventin tervetulleeksi Zehnder Groupin uudeksi jäseneksi. Täydentävät yritysostot ovat tärkeä osa Zehnder Groupin kasvustrategiaa”, sanoo Zehnder Groupin tilapäinen toimitusjohtaja Hans-Peter Zehnder.

”Enerventin hankinnan myötä laajennamme markkina-asemaamme Pohjoismaissa ja laajennamme tuotevalikoimamme sisältämään tuotteita, jotka ovat räätälöity näiden maiden vaatimuksiin.”

Uuden omistajan tavoitteena on jatkaa Enerventin yli 35 vuoden ajan harjoittamaa ilmanvaihtokoneiden kehitystä, valmistusta ja markkinointia. Enerventin toiminta ja asiakkaat ovat viime vuosina keskittyneet Suomeen, Norjaan ja Ruotsiin.

Enerventin ilmanvaihtoliiketoiminnan viime vuoden liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa, Zehnder Groupin liikevaihto oli 582 miljoonaa euroa. Enervent saa noin 60 prosenttia myynnistään Suomesta, 25 prosenttia Norjasta ja 15 prosenttia muista vientimaista Euroopassa. Enerventin palveluksessa on 50 henkilöä. Tuotanto on keskittynyt Porvooseen.

Zehnder lyhyesti

Zehnder Groupin valmistamat tuotteet ja järjestelmät liittyvät lämmitykseen ja jäähdytykseen, sisätilojen ilmanvaihtoon ja sisäilman puhdistukseen. Zehnder Groupin tuotemerkkejä ovat Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul sekä Core.

Maailmanlaajuisesti toimiva Zehnder Group kehittää ja valmistaa tuotteitaan 14 omassa tehtaassaan. Näistä viisi sijaitsee Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa. Myyntiä sillä on yli 70 maassa. Konserni työllistää yli 3000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja saavutti 582 miljoonan euron myynnin vuonna 2017. Zehnder Groupin toimipaikka on ollut Sveitsin Gränichenissa vuodesta 1895 lähtien ja yhtiö on listattu SIX Swiss Exchange -pörssissä.

 Enervent lyhyesti

Enervent on suomalainen yritys, joka on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut sisäilmastoa parantavia energiatehokkaita ratkaisuja vuodesta 1983 lähtien. Yrityksen osaamista parhaimmillaan edustavat sisäänrakennetulla lämpöpumpulla varustetut ilmanvaihtolaitteet sekä kiinteistöjen energianhallintatekniikka.

kuva: Heikki Heikkonen

 

Jätä kommentti

*

*