Yhteinen ekosysteemi kiinteistödatan hyödyntämiseksi

KONE, Nokia, YIT, Caverion, Halton, Netox ja VTT ovat perustaneet yhteisen ekosysteemin, jonka nimi on KEKO. Business Finlandin tukeman hankkeen tarkoituksena on luoda maailman johtava kiinteistödatan ekosysteemi ja alusta. Alusta mahdollistaa datan keruun, analysoinnin ja automaattisen hyödyntämisen kiinteistöjen ylläpidossa.

KEKO-ekosysteemi pyrkii parantamaan kiinteistöjen mukavuutta, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä sovittamalla koko rakennetun ympäristön teknisten järjestelmien datan yhteiselle alustalle.

– Yhdessä luomme uusia ratkaisuja, jotka ennakoivat rakennusten käyttäjien tarpeita ja tekevät älyrakennuksista entistä toimivampia, sanoo Rauno Hatakka KONEelta.

KEKOn projekteihin otetaan mukaan erilaisia PK-yrityksiä, joilla on älykiinteistöihin liittyvää osaamista.

– Mahdollistamalla datan hyödyntäminen helposti saman alustan kautta eri kokoisille ja eri näkökulmia edustaville toimijoille, avataan aivan uudet mahdollisuudet luoda kokonaisvaltaisesti ihmislähtöisiä sisäympäristöjä, sanoo Mika Nieminen Halton Groupilta.

KEKO on kaksivuotinen projekti, jossa tutkitaan ja testataan ratkaisuja sekä etsitään sata uutta käyttötapausta kiinteistödatalle. Käyttötapausten pohjalta luodaan konseptit mahdollisista digitaalisista ratkaisuista, ja lopuksi konseptien hyödyllisyys ja toteuttamiskelpoisuus validoidaan.

– Yhteinen tavoitteemme on luoda älykkäitä rakennuksia, jotka palvelevat loppukäyttäjiä mahdollisimman kattavasti, ennustavasti ja turvallisesti, sanoo Anders Stenbäck YIT:ltä.
 

 

Lue lisää

Katso kaikki