Vuoden Nuori Konsultti hyödyntää virtuaalisafaria suunnittelussa

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry valitsi Vuoden Nuoreksi Konsultiksi Verneri Lehtovirran, joka hyödyntää työssään uusinta teknologiaa.

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry valitsi Vuoden Nuoreksi Konsultiksi Verneri Lehtovirran, joka hyödyntää työssään uusinta teknologiaa.

Swecolla projektinjohdon ja rakennuttamisen konsulttina työskentelevä Verneri Lehtovirta  tietää, miten hyödyntää uusinta teknologiaa ja virtuaalimalleja työssään. Kaksi muuta palkittua finalistia olivat Sitowisella työskentelevä projektipäällikkö, viestintä- ja vuorovaikutusasiantuntija Taika Tuunanen (VTM) sekä Destialla projekti- ja ryhmäpäällikkönä työskentelevä siltasuunnittelija Juha Jalonen (DI). VNK-finalistit ovat ehdolla myös SKOLin eurooppalaisen kattojärjestön EFCAn Young Professionals -kilpailussa, jonka voittajat ratkeavat huhtikuun lopussa.

”Kilpailun taso oli jälleen kerran erittäin korkea ja ehdokkaat edustivat laajalti eri osaamisalueita. Suomi menestyy vain korkealla osaamisella, ja on hienoa nähdä, että suunnittelu- ja konsultointialalta löytyy joka vuosi näin paljon uusia huippuosaajia”, SKOLin toimitusjohtaja Helena Soimakallio sanoo.

Kilpailun arviointikriteereinä ovat hyvä menestyminen työuralla sekä asiakkaalle tai loppukäyttäjälle tuotettu lisäarvo.

Tänä vuonna voittajan valinnassa painotettiin erityisesti uusien digitaalisten ratkaisujen merkitystä työssä.

”Verneri valikoitui voittajaksi monipuolisuutensa ja digitaalisen edelläkävijyytensä johdosta”, Soimakallio kuvailee.

Tietomallipohjaisen rakennuttamisen kehittäjä

Lehtovirta on osallistunut työssään useisiin monialaisiin rakennuttamishankkeisiin. Lisäksi hän on vastannut Swecon tietomallipohjaisen rakennuttamisen kehittämisestä. Tällä hetkellä Lehtovirta hyödyntää kehittämiään teknologioita yhdessä asiakkaan kanssa muun muassa Finavian investointiohjelmassa Helsinki-Vantaalla. Lentokentällä on useita kymmeniä sidosryhmiä, jotka haluttiin ottaa mukaan suunnitteluun. Virtuaaliteknologia valikoitui hankkeessa yhdeksi merkittäväksi keinoksi, jolla numerot, mitat ja sanat muutetaan kaikille ymmärrettävään visuaaliseen muotoon.

”Hyödynsimme peliteknologiaa rakentajien ja eri alojen asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa. Syntyi uudenlainen virtuaalityökalu ”virtuaalisafarit”, jonka prosessikehityksestä sekä käyttöönotosta ja hyödyntämisestä olen itse vastannut. Minut tunnetaankin nykyään nimellä safariopas”, Verneri kertoo.

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin pian aukeava eteläsiipi on valmiiksi tuttu siellä työskenteleville. Safariopas Lehtovirta on opastanut käyttäjäryhmiä etukäteen uuden lentokenttäterminaalin saloihin virtuaalisafarilla. ”Lentokenttä on myös nostalginen paikka tehdä safarioppaan hommia. Sitä mukaa kun työmaa-alue laajenee, muutamme valtakunnan rajaa. Se on aika hauska ajatus”, tuore Vuoden Nuori Konsultti naurahtaa.

Insinööriosaamisen lisäksi viestintätaitoja

Voitto oli Lehtovirralle iloinen yllätys ja samalla luottamuksenosoitus nuoria rakennuttajakonsultteja kohtaan. ”Tämän vuoden kilpailuteemat olivat kannaltani suotuisat. Täytyy myös todeta, että voitto kuuluu myös kaikille suunnittelijoille ja Finavialle, joiden kanssa on yhteistyössä koordinoitu virtuaalisafareita. Yhteistyössä on voimaa”, Verneri Lehtovirta sanoo.

Tekniikan alan ammattilainen tarvitsee monipuolisia työelämätaitoja. ”Jotta projekti saadaan onnistumaan, on ihmisten toimittava hyvin yhteen. Insinööriosaamisen lisäksi tarvitaan viestintätaitoja, positiivista asennetta sekä avoimuutta”, Lehtovirta kuvailee.

Vuoden Nuori Konsultti on enintään 33-vuotiaille suunnittelu- ja konsultointialan asiantuntijoille tarkoitettu kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 2014. Kilpailun semifinalistit testattiin 360-arvioinnilla, mikä tarkoitti kyselyä esimiehille, kollegoille, mahdollisille alaisille ja asiakkaille. Testien ja hakemusten perusteella tuomaristo valitsi kolme finalistia, jotka kutsuttiin SKOLin hallituksen haastatteluun. Hallitus valitsi lopullisen voittajan haastattelujen jälkeen.

 

Lue lisää

Katso kaikki