Caverion toteuttaa Tyksin uuden T3-sairaalan talotekniikan

Caverion toteuttaa talotekniikkaprojektin Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) uuteen T3-sairaalaan.

Caverion toteuttaa talotekniikkaprojektin Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) uuteen T3-sairaalaan.

Urakkaa koskeva sopimus on allekirjoitettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa. Sopimuksen arvo on 14,7 miljoonaa euroa.

”Urakka sisältää erikoissairaanhoidon vaativimpien tilojen rakentamista ja sairaanhoitopiirin kannalta on tärkeää löytää rakentamiseen luotettavat yhteistyökumppanit”, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hankejohtaja Timo Seppälä.

Uudisrakennuksen kokonaisala on noin 55 000 neliömetriä. Caverion vastaa rakennuksen lämmitys-, vesi- ja viemäri- sekä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien asennuksista ja projektin toteutuksesta. Caverionin osalta työt alkavat huhtikuussa 2019. Sairaalan arvioidaan valmistuvan loppukesällä 2021.

”Olemme iloisia, että voimme olla mukana tässä Turun merkittävässä rakennushankkeessa. Koko hankkeen päätavoitteen mukaisesti olemme toteuttamassa terveellisiä, turvallisia ja toimivia tiloja kaikille sairaalan käyttäjille”, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Uuteen T3-sairaalaan sijoitetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lastentautien, naistentautien ja synnytysten, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien sekä suu- ja leukasairauksien hoito sekä lääketieteellisten tukipalvelujen toimintoja. Uudisrakennus nousee T-sairaalan yhteyteen junaradan ja Helsinginkadun päälle rakennettavalle betonikannelle.

Kuva: Tyksin T3-projekti/Arkkitehtiryhmä Reino Koivula ja Schauman Arkkitehdit

Lue lisää

Katso kaikki