Suomessa valmistettua sähkönvarmistustekniikkaa Euroopan suurimpiin datakeskuksiin
Suomessa valmistettavia sähkönvarmistusratkaisuja toimitetaan muun muassa Lontoon, Pariisin, Amsterdamin ja Frankfurtin suuriin konesalikeskittymiin, kertoo energianhallinnan yritys Eaton tiedotteessaan.
Konesaliteollisuus kohtaa suuria haasteita, kun energian tarve lisääntyy digitalisaation myötä. Yhdessä uusiutuvan energian lisääntyvän tuotannon kanssa se tarkoittaa Eatonin mukaan sitä, että tarvitaan suurempaa tietoisuutta siitä, kuinka datakeskukset voivat lisätä sähköverkon joustavuutta.
Pohjoismaat soveltuvat hyvin kestävälle ja kustannustehokkaalle datakeskusliiketoiminnalle maantieteellisen sijainnin ja yleisesti hyvien olosuhteiden ansiosta. Finnish Data Center Forumin perustajajäsen Eaton on Suomessa merkittävä sähkönvarmistuksen toimittaja ja palveluiden tuottaja. Nykyään yhtiön rooli datakeskuksissa ei rajoitu vain sähkönsyötön varmistukseen, vaan sen tekniikkaa hyödynnetään sähkönsyötössä laajemminkin.
− Suomesta löytyy yhä paljon laadukasta insinööriosaamista. Esimerkiksi meidän huoltopalvelutiimimme on maailman mittakaavassa aivan huipputasoa. Suomalaiset asiakkaat ovat myös vaativia, mikä kehittää osaamistamme entisestään. Yhtiönä Eatonilla on pitkä historia Suomessa, sillä täällä on valmistettu UPS-tekniikkaa jo 60 vuoden ajan, sanoo Eatonin Suomen maajohtaja Lauri Tuomaala tiedotteessa.
Eaton rakentaa parhaillaan uutta tuotantoyksikköä Vantaalle. Valmistuessaan ensi vuonna yhtiön tehdas on Pohjois-Euroopan nykyaikaisin elektroniikkaa valmistava tuotantolaitos, josta tuotteita lähtee eri puolille maailmaa.
Yhtiössä pyritään lisäämään tietoisuutta datakeskusten mahdollisuuksista sähköverkon kysyntäjoustomarkkinoilla rekrytoinnin avulla. Marcelo Pizzato on aloittanut Eatonilla palvelinkeskussegmentin avainasiakaspäällikkönä ja liiketoiminnan kehityspäällikkönä Pohjoismaissa.
− Marcelo Pizzaton rekrytoinnilla pystymme tehostamaan koko konesalisegmentin liiketoimintaa. Se kasvattaa keskittymistämme siihen, kuinka datakeskukset voivat hyödyntää kysyntäjoustoa sekä edistää sähköverkon vakauttamista ja kuinka datakeskukset voivat olla osa ratkaisua uusiutuviin energialähteisiin siirryttäessä, sanoo Tuomaala.