Näitä luettiin eniten 2016

Talotekniikka.fi -verkkosivujen luetuimpien artikkelien lista koostaa osuvasti kuluneen vuoden kuumimmat puheenaiheet.

Talotekniikka.fi -verkkosivujen luetuimpien artikkelien lista koostaa osuvasti kuluneen vuoden kuumimmat puheenaiheet.

Alkuvuodesta Helsingin Sanomien artikkeli Pakko laittaa putkea herätti valtavasti julkista keskustelua. Artikkelin sisältö ei vastannut talotekniikka-alan korkeimman tason asiantuntijoiden mukaan totuutta. Talotekniikka-lehden julkaisema vastine levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Rakennusten energiaseminaarissa 2016 ympäristöministeriön rakennusneuvos Teppo Lehtinen kertoi yleisen mielipiteen vaikuttaneen asetusluonnosten laadintaan ja siksi esimerkiksi energiatehokkuuden suhteen esitys tyytyy hyvin vaatimattomiin toimiin lähes nollaenergiarakentamisessa.

LVI-professorit kritisoivat asetusluonnosta liiasta vaatimattomuudesta energiatehokkuuden suhteen. Asetusluonnos ei edellytä mitään muutosta vuoden 2012 käytäntöihin. He kysyvät, eikö Suomi haluakaan olla mukana ilmastomuutoksen torjunnassa.

Syksyllä julkaistu uutinen tiiviiden talojen paloriskistä tuli monille yllätyksenä. Tiiviiden lähes nollaenergiarakennusten paloturvallisuudessa talotekniikalla on olennainen rooli.

Laatuongelmat nousivat otsikoihin myös kuluneen vuoden aikana, ja aivan aiheestakin. Koko talotekniikka-alalla on peiliin katsomisen paikka. Maine tuskin kohenee, jos vastaavia otsikoita saadaan sorvailla jatkossakin.

Onneksi myös uusia innovaatioita on saatu markkinoille. Loppukädessä talotekniikka-ala on avainasemassa, kun kiinteistöistä tehdään parempia ympäristön ja ihmisten terveyden kannalta. Tästä esimerkkinä otsikoihin nousi suomalainen innovaatio, Polarsolin hybridivaraaja.

Loppuvuoden kiistatta puhutuin avaus oli Firan lanseeraama kahden viikon putkiremontti. Asukkaan huomattavasti lyhyempi kärsimysaika oli kutistettu minimiin hyvän suunnittelun ansiosta. Suunnitteluun, remontin valmisteluun ja yleisten tilojen putkien saneeraamiseen toki meni kauemmin kuin kaksi viikkoa. Kahden viikon putkiremontista tuli kuitenkin nopeasti käsite. Jatkossa onkin hyvin luultavaa, että asiakkaista tulee vaativampia ja nyt viimeistään heidän palveluunsa pitää panostaa.

TOP 10, luetuimmat jutut 2016

1. Ilmanvaihdon ja energiatehokkuuden mustamaalauskampanja sai vastineen
2. Uusi tupakkalaki puree parveketupakointiin 
3. Onko ilmanvaihdon pysäyttämisessä mitään järkeä
4. Tiiviissä taloissa uudenlainen paloriski
5. LVI-professorit kritisoivat asetusluonnosta
6. Polarsolin uudenlainen hybridijärjestelmä kerää kiinteistölämmön läpi vuoden
7. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö säästävät rahaa 
8. Lämpökaivoihin toimitettu väärää lämmönsiirtonestettä 
9. Laatuketjussa on vakavia katkoja
10. Perinteinen putkiremontti kahdessa viikossa

Teksti Minna Kärkkäinen

Lue lisää

Katso kaikki