Mia Toivanen KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtajaksi

Mia Toivanen. Kuva: Rakennusteollisuus RT

Hallintotieteiden tohtori Mia Toivanen on nimetty KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtajaksi kolmen vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2023 alkaen, kertoo Rakennusteollisuus RT tiedotteessaan.

Mia Toivanen siirtyy ohjelmajohtajan tehtävään Owal Group Oy:stä, jossa hän on osakkaana vastannut kiinteistö- ja rakentamisalan kehittämishankkeiden tuesta ja arvioinneista.

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin (KIRA-foorumi) toimijat laativat viime vuonna yhteisen arvolupauksen ja siihen perustuvan KIRA-kasvuohjelman, jonka tavoitteena on vauhdittaa alan kehittämistä vihreän siirtymän, tuotannollisen tehokkuuden sekä koko elinkaaren läpäisevän arvonluonnin osalta. Ohjelma on luotu kehityksen tiekartaksi ja perustaksi kaikille alan toimijoille.

− Koko kiinteistö- ja rakentamisalalla on vahva halu kehittyä ja luoda uutta liiketoimintaa, jolla edistetään vihreää siirtymää sekä vaikutetaan tuottavuuden parantamiseen. Tämä on merkittävää alan lisäksi laajemminkin, sillä innovaatioista ja korkean lisäarvon palveluista hyötyvät lopulta rakennetun ympäristön käyttäjät ja koko yhteiskunta. Mia Toivasella on vankka ja monipuolinen kokemus erilaisista rakennetun ympäristön kehityshankkeista ja olemme todella iloisia ja ylpeitä saadessamme Mian kaltaisen osaajan viemään KIRA-kasvuohjelman tavoitteita eteenpäin, toteaa KIRA-Foorumin johtoryhmän puheenjohtaja Aleksi Randell tiedotteessa.

Mia Toivasella on kokemusta eri ekosysteemien ja verkostojen kehittämisestä sekä KIRA-alan toimijoiden kanssa yhteistyössä toimisesta. Tästä osaamisesta ja alan toimijoiden tuntemuksesta on merkittävää hyötyä KIRA-kasvuohjelman edistämisessä. Toivanen tulee KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtajana vastaamaan kasvuohjelman kokonaisuudesta ja sen tavoitteiden edistämisestä.

− KIRA-alan uudistuminen edellyttää ennakkoluulotonta ja läpileikkaavaa yhteistyötä eri toimijoiden, myös alan ulkopuolisten, kanssa digitalisaatiota hyödyntäen. Tehtävä vaatii eri toimijaryhmien ja verkostojen mukaan saamista ja sitoutumista, mikä syntyy vain osoittamalla yhteistyön hyödyt, sanoo Toivanen.

Lue lisää

Katso kaikki