Lappeenrannan keskustakorttelin rakentaminen vauhdissa

Lappeenrannan keskusta-alueella on käynnissä tai käynnistymässä useiden korttelien kehityshankkeita.

Skanska rakentaa parhaillaan Lappeenrannan ydinkeskustaan Snellmaninkadulle, Kauppatorin kulmalle, uutta asumiskokonaisuutta, johon tulee sekä omistus- että vuokra-asumista. Kahdeksankerroksinen As. Oy Lappeenrannan Loiste on Skanska Kotien omistusasuntokohde, johon valmistuu yhteensä 37 laadukasta ja valoisaa kaupunkikotia. Toinen korttelin rakennuksista on nykyaikaista palveluasumista tarjoava Saga Care Finland Oy:n korkeatasoinen Saga-palvelutalo, johon valmistuu yhteensä 69 kotia ikääntyneille.

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja parhaillaan rakennuksen runko on kolmannen kerroksen tasalla. Korttelin ensimmäinen rakennus valmistuu syksyllä 2017, ja koko kortteli on valmis helmi–maaliskuussa 2018.

”Uudet asunnot keskustan palvelujen ääressä kiinnostavat ja se näkyy myös Lappeenrannassa. Asunnon ominaisuuksien ohella tärkeitä valintakriteerejä ovat asunnon sijainti, liikenneyhteydet ja palvelujen saatavuus. Asumismuoto voi olla omistus- tai vuokra-asunto ja tämäkin voi vaihdella eri aikoina”, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

”Lappeenrannan keskusta kehittyy ja uudistuu. IsoKristiinan valmistuminen oli tärkeä piristysruiske, joka toi monipuoliset palvelut keskustan ytimeen. Keskusta-alueella on käynnissä tai käynnistymässä useiden korttelien kehityshankkeita. Skanskan hanke Kauppatorin laidalla luo osaltaan uutta keskustan ihmettä”, kertoo Lappeenrannan kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä.

Skanska on kehittänyt korttelia Lappeenrannan kaupungin vuonna 2013 järjestämän konseptikilpailun ehdotuksen pohjalta. Korttelista tulee arkkitehtonisesti ilmeikäs kokonaisuus, jossa yhdistyvät modernit muodot ja vanhan rakennusperinteen kunnioittaminen.

Lue lisää

Katso kaikki