”Kasvumme UPS-laitteissa tulee olemaan hyvää lähivuosinakin”

Energianhallintayhtiö Eatonin uusi kriittisten sähkönjakelujärjestelmien tuotantolaitos on valmistunut Kehä III:n varrelle Vantaan Tuupakkaan.

Kuva: Juho Kuva

Eaton muutti uusiin toimitiloihinsa loppusyksystä 2023. Pinta-alaa uudella tuotantolaitoksella on 16 500 neliömetriä. Saman katon alla toimivat nyt kehitys- ja tutkimustoiminta, tuotanto, varastot, myynti ja huolto. Huipputekninen testausalue auttaa tuotekehitystä ja esittelee Eatonin tuotteita toiminnassa. Asiakkailla on aikaisempaa paremmat mahdollisuudet tutustua tuotteiden ominaisuuksiin tutustumiskierroksilla, tapaamisten yhteydessä sekä tehtaan hyväksyntätesteissä, kerrotaan Eatonin tiedotteessa.

Vuonna 2024 jopa yli 70 uutta työpaikkaa

Yhtiö ilmoitti uuden tehtaan rakentamisesta keväällä 2022. Samalla yhtiö ennusti, että uusi tehdas tuo tarvetta lisätyövoimalle. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Eaton aloittaa ison rekrytointikampanjan ja etsii kymmeniä ammattilaisia, erityisesti UPS-laitteiden kokoonpanoon.

– Markkinakyselyidemme mukaan kasvumme UPS-laitteissa tulee olemaan hyvää lähivuosinakin. Uusien tuotteiden myötä avaamme uusia tuotantolinjoja, mikä tarkoittaa reipasta kasvua ja tarvetta rekrytoinneille, kertoo tehtaanjohtaja Petri Koskinen tiedotteessa.

Uusia ammattilaisia kaivataan erityisesti tuotantopuolelle kokoonpanoon. Asennus- ja kokoonpanopuolen lisäksi tarvetta on testauksen ja varastologistiikan puolella. Uusia mahdollisuuksia avautuu vuoden sisällä myös työnjohtajille ja toimihenkilöille erityisesti hankinnan ja laadunvalvonnan puolella.

– Puhutaan isoista rekrytointimääristä. Juhannukseen mennessä tavoite on rekrytoida 40 uutta työntekijää ja vuoden loppuun mennessä 70. Kasvamme lähitulevaisuudessa yhteensä noin 100 työntekijällä, Koskinen arvioi tiedotteessa.

– Tulevaisuus näyttää hyvältä. Haasteemme liittyvät kasvun hallintaan, että miten nostamme kapasiteettiamme hallitusti. Nämä ovat kuitenkin positiivisia haasteita, joita on mukava ratkoa, tuotantojohtaja Marko Meriläinen kertoo tiedotteessa.

Kasvun myötä kahteen vuoroon

Kasvun myötä Eatonilla siirrytään lähitulevaisuudessa kahteen työvuoroon tuotannossa. Työntekijöille uusi tehdas tarjoaa turvalliset ja modernit työskentelytilat.  

– Aamu- ja iltavuorojen avulla pystymme entistä tehokkaammin pyörittämään tehdasta ja vastaamaan markkinakysyntään paremmalla käyttöasteella, Meriläinen summaa tiedotteessa.

Eatonilla on vahvat perinteet Suomessa. Tällä hetkellä yli 300 työntekijää työllistävä paikallinen tytäryhtiö on kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä jo yli 60 vuotta. Yhtiö on yksi maailman suurimmista kolmivaiheisten varavoimajärjestelmien (UPS) valmistajista. Liiketoiminnan jatkuvuutta varmistavien järjestelmien lisääntynyt tarve erityisesti datakeskuksissa, liike- ja teollisuusrakennuksissa sekä terveydenhuollon ja meriteollisuuden kohteissa vaikuttivat tehtaan rakentamisen taustalla. Lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa sijaitseva tuotantolaitos toimii nyt Eatonin Critical Power Solutions -yksikön Euroopan pääkonttorina ja datakeskusosaamisen keskittymänä.

Lue aiheesta myös:

Eatonin tehdashanke etenee Vantaalla

Lue lisää

Katso kaikki