Innovaatio sairaaloiden leikkaussaleihin – mikrobeja vastaan taistellaan sinisellä valolla

Järjestelmä desinfioi tilan automaattisesti silloin, kun huoneessa ei ole ketään.

Uudella menetelmällä pyritään vähentämään leikkausalueen infektioita ja mikrobien antibioottiresistenssin kehittymistä.

Talotekniikka-lehti

Ilmastointiratkaisuja toimittavan Haltonin ja LED Tailorin kehittämässä innovaatiossa käytetään sinistä valoa, joka tuhoaa mikrobeja pinnoilta.

Antibioottiresistenssi (AMR) uhkaa bakteerien, loisten, virusten ja sienten aiheuttamien, jatkuvasti yleistyvien infektioiden tehokasta ehkäisyä ja hoitoa. Se myös heikentää julkisen terveydenhuollon kykyä taistella tehokkaasti tartuntatauteja vastaan eri puolilla maailmaa.

− Desinfioiva sininen valo tuhoaa mikrobit pinnoilta, joihin on vaikea päästä käsiksi perinteisillä puhdistusmenetelmillä. Järjestelmä on säädetty desinfioimaan tila automaattisesti silloin, kun huoneessa ei ole ketään. Järjestelmään integroitu yleisvalaistus vähentää entisestään eri järjestelmien tarvetta ja säästää tilaa lääkinnällisille laitteille, kuvailee Halton Healthin myynti- ja markkinointijohtaja Sami Ahonen yrityksen tiedotteessa.

LED Tailorin toimitusjohtajan Harri Raution mukaan Haltonin ilmastointijärjestelmään integroitu automaattinen desinfiointijärjestelmä tuhoaa mikrobit tehokkaasti kaikilta pinnoilta leikkaussaleissa.

− Mikrobien määrä vähenee 99,999 % (5log10) 4–12 tunnissa asennetun järjestelmän koon ja tyypin mukaan.

Lue lisää

Katso kaikki