Helsingin yliopiston päärakennus peruskorjataan

Helsingin yliopiston päärakennus peruskorjataan vastaamaan nykyisiä teknisiä ja toiminnallisia vaatimuksia.

Helsingin yliopiston päärakennus peruskorjataan vastaamaan nykyisiä teknisiä ja toiminnallisia vaatimuksia.

Ensimmäinen noin kaksivuotinen korjausvaihe alkaa kesällä 2019. Se sisältää Senaatintorin puoleisen Engelin suunnitteleman vanhan puolen sekä Yliopistonkadun ja Aleksanterinkadun puoleiset siipirakennukset. Peruskorjauksessa korjataan myös rakennuksen esteettömyyttä, tila- ja paloturvallisuutta sekä rakennuksen sisäilmaolosuhteita.

”Päärakennuksen vanha osa on valmistunut vuonna 1832 eikä se vastaa nykyaikaisia esteettömyyssäädöksiä. Myös rakennuksen julkisivut kunnostetaan ja vanhentuneet talotekniset järjestelmät uusitaan”, kertoo yliopiston toimitilajohtaja Teppo Salmikivi.

Päärakennuksen ison juhlasalin on tarkoitus olla käytössä toukokuussa 2021 promootiossa ja opetustilojen on tarkoitus valmistua syyslukukauden 2021 alussa. Kokonaisuudessaan päärakennuksen peruskorjauksen arvioitu kesto on viisi vuotta.Peruskorjaus toteutetaan allianssiurakkana, jossa allianssiosapuolina ovat Helsingin yliopisto, YIT Suomi Oy ja Jeskanen–Repo–Teränne Arkkitehdit Oy. Muun muassa esteettömyysasioiden osalta on kuultu Kynnys ry:tä.

 

Kuvateksti: Helsingin yliopiston päärakennus. Kuva: Ari Aalto.

Lue lisää

Katso kaikki