Halton investoi Ranskassa koekeittiöympäristöön

Halton investoi Ranskassa noin miljoona euroa Béthunen tehtaansa tutkimus- ja tuotekehitystiloihin sekä koekeittiöympäristöön, joka mahdollistaa yhtiön sisäilmateknologian testaamisen.

Halton investoi Ranskassa noin miljoona euroa Béthunen tehtaansa tutkimus- ja tuotekehitystiloihin sekä koekeittiöympäristöön, joka mahdollistaa yhtiön sisäilmateknologian testaamisen.

Hanke on osa Haltonin Ranskan toimintoihin vuodesta 2016 suuntautuneita yli neljän miljoonan euron investointeja. Béthunen uudistetut tilat avattiin asiakkaille 31.5.2018.

Béthunen tehtaan uusi ammattikeittiöympäristö on esimerkki erityisen vaativista ja maailmalla yleistyvistä avokeittiöistä, joissa olosuhteiden haastavuutta lisäävät eri ruokakulttuureissa käytetyt, paljon haitallisia hiukkas-, höyry- ja lämpöpäästöjä aiheuttavat ruoanvalmistusmenetelmät.

Koekeittiöympäristössä ovat edustettuina kaikki Haltonin ammattikeittiöratkaisut, kuten integroitu Halton Skyline -valaistus, energiaa säästävä Halton MARVEL -järjestelmä sekä päästöjen leviämistä estävä ilmastointikatto.

Erityisosaamista keskellä Eurooppaa

Haltonin Foodservice-liiketoiminta on kasvanut vakaasti. Ammattikeittiöitä ymmärtävälle erityisosaamiselle on kysyntää etenkin Ranskassa.

”Ranska toimii vahvojen ruokaperinteiden ja korkeatasoisen kulinaarisen kulttuurin saralla Euroopan markkinan suunnannäyttäjänä, mikä tarkoittaa osaltaan entistä korkeampia vaatimuksia ravintola-alan talotekniikalle. Sijainti keskellä Eurooppaa lisää maan merkitystä alueen logistisena keskuksena”, kertoo Haltonin Foodservice -liiketoiminnasta vastaava johtaja Georges Gaspar.

Béthunen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on osa Haltonin kansainvälistä Innovation Hub -verkostoa, jonka kautta voidaan jakaa osaamista. Konsernin muut seitsemän tuotekehityskeskusta sijaitsevat Kausalassa, Ranskan Crépyssa, Iso-Britannian Rochesterissa, USA:n Scottsvillessa, Kanadan Mississaugassa, Malesian Kuala Lumpurissa sekä Kiinan Shanghaissa.

”Joka vuosi 5000 ammattikeittiötä ympäri maailmaa varustetaan Haltonin ratkaisuilla. Tätä kautta vaikutamme merkittävästi ravintoloissa työskentelevien ja asioivien ihmisten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin, mikä näkyy myös ravintoloitsijan menestymisessä”, Gaspar huomauttaa.

Foodservice-liiketoiminta-alue muodostaa yli puolet Hatonin liikevaihdosta.

Béthune osana Haltonin Ranskan toimintaa

Halton rakennutti Béthuneen yhteensä 7000 m²:n suuruisen tehdaskokonaisuuden toimistotiloineen ja tuotekehityskeskuksineen vuonna 1991 ostettuaan aiemmin, vuonna 1989, ranskalaisen Anemotherm-yrityksen. Samaan Foodservice-liiketoimintaan kuuluu Ranskassa lisäksi Haltonin vuonna 2017 ostama Diffus’Air, joka toimii edelleen omalla nimellään.

Béthunen tehtaalta viedään ratkaisuja Euroopan ohella Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan. Haltonin tehdas Crépyssä puolestaan palvelee julkisrakennusten vaativia sisäilmaratkaisuja tuottavaa liiketoiminta-aluetta. Kaikkiaan Halton-konsernin yhtiöiden palveluksessa Ranskassa työskentelee vajaat 200 henkeä.

 

Lue lisää

Katso kaikki