Geberit nousi arvostetuimpien yritysten listalle

IDO-tuotteita valmistava Geberit Forbesin arvostetuimpien yritysten listan kärkeen.

IDO-tuotteita valmistava Geberit Forbesin arvostetuimpien yritysten listan kärkeen.

Saniteettitekniikkaa valmistava Geberit on sijoittunut 18. sijalle Forbesin Global 2000 Top Regarded Companies -listalla. Sille nostetaan vuosittain maailman arvostetuimmat yritykset.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes tunnetaan jokavuotisista ranking-listoistaan. Global 2000 Top Regarded Companies -lista perustuu tutkimukseen, jossa 15 000 vastaajaa yhteensä 60 maasta ovat arvioineet yritysten luotettavuutta, yhteiskuntavastuuta, tuotteiden ja palvelujen laatua sekä sitä, kuinka houkuttelevia työnantajia ne ovat.

Yhteensä 2000 yritystä 58 maasta on laitettu listalle järjestykseen niiden saaman arvostuksen mukaan. Saniteettitekniikkaa, putkistojärjestelmiä ja kylpyhuonekalusteita valmistava Geberit on tänä vuonna listan sijalla 18. Se on arvostetuin rakennusalan yritys listan kärjessä.

Yhteensä 2000 yrityksestä Geberit on rankattu top 20 -joukkoon. Listan kärjestä löytyvät muun muassa Siemens, Nintendo, Walt Disney, Carlsberg ja Apple. Suomalaisille tuttu kylpyhuonebrändi IDO siirtyi osaksi Geberitiä, kun Geberit osti vuonna 2015 Sanitec-konsernin.

Yrityskauppa teki Geberitistä Euroopan johtavan kylpyhuonetuotteiden valmistajan. IDO-tuotteet valmistetaan edelleen Tammisaaren tehtaalla, jonka tekniseen kehitykseen on panostettu vahvasti.

”Geberit on vahvasti sitoutunut suomalaiseen tehtaaseensa. Sveitsiläinen emoyhtiö on investoinut Tammisaaren tehtaaseen niin, että se on nyt teknisessä kehityksessä maailman kärkeä. Geberit työllistää Suomessa noin 250 ihmistä. Suomen myyntikonttori on Vantaalla, ja paikallisia aluekonttoreita on ympäri maata”, Geberit Oy:n toimitusjohtaja Kim Lövkvist kertoo.

Geberitin asema saniteettiteollisuuden eurooppalaisena markkinajohtajana vahvistui Sanitecin yrityskaupan myötä helmikuussa 2015. Aiemmin Geberitin tuotevalikoimaan kuuluivat pääsääntöisesti kylpyhuoneen seinän sisälle jäävät tuotteet, kuten seinä-wc:n asennuselementit, putkistojärjestelmät, viemärijärjestelmät ja suihkukaivot.  Yrityskauppa laajensi yrityksen toimintaa kylpyhuone- ja wc-kalusteiden puolelle.

Forbesin Global 2000: Top Regarded Companies -listaan voi tutustua tästä linkistä.

Lue lisää: Geberitin ja Sanitecin integraatio etenee Suomessa

Geberit ostaa Sanitecin

 

Lue lisää

Katso kaikki