Geberit ostaa Sanitecin

Sveitsiläinen saniteetti- ja putkialan yritys Geberit on tehnyt Sanitecista noin 1,1 miljardin euron ostotarjouksen. Kaupan ehtona on, että Geberit saa ostettua vähintään 90 prosenttia yhtiön osakkeista. Sanitecin hallitus suosittaa ostotarjouksen hyväksymistä.

Tukholman pörssiin listatuttu Sanitec teki vastajulkaistun osavuosikatsauksen mukaan kolmannella vuosineljänneksellä liikevoittoa 13,4 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen oli 1,7 miljoonaa euroa. Sanitecin liikevaihto oli viime vuonna 702 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 6.200 henkilöä tuotannossa ja myynnissä.

”Ostopäätökseen vaikutti erityisesti se, että Sanitec on terve yritys”, sanoo Geberit AG:n tiedottaja Roma Sidler.

Suomessa pääkonttoriaan pitävä Sanitec on eurooppalainen kylpyhuonetuotteiden valmistaja keramiikassa, suihkuissa ja ammeissa. Se omistaa useita tunnettuja kylpyhuonealan tuotemerkkejä, joista IDO lienee Suomessa tunnetuin. Sanitecin brändit tulevat mitä todennäköisimmin säilymään, sillä juuri ne olivat Sidlerin mukaan suurin syy ostaa yritys.

”Strategiamme on muun muassa suuntautua yhä enemmän loppukuluttajien suuntaan, siten tämä kauppa sopii strategiaan hyvin. Tässä vaiheessa emme voi kommentoida tulevaa, tai antaa lausuntoja esimerkiksi työntekijöille. Mahdollisista päällekkäisistä toiminnoista ei myöskään voida vielä puhua”, Sidler tuumaa.

Geberitin toimitusjohtajan, Albert M. Baehnyn, mukaan yrityskauppa tekee Geberitistä suuren kylpyhuonetuotteiden valmistajan.

Lue lisää

Katso kaikki