FinnBuild Highlights -kilpailun erikoispalkinnon voitti 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

Hyperion Robotics Oy:n toimitusjohtaja Fernando De los Rios. Kuva: Cristian Hallivuori

FinnBuild-tapahtuman yhteydessä järjestettiin rakentamis- ja talotekniikka-alan mielenkiintoisimpia innovaatioita esittelevä FinnBuild Highlights -kilpailu. Yhdeksän Highlights-tuotteen tai -palvelun joukosta vaikuttavimmaksi tuotteeksi tuomaristo valitsi Hyperion Robotics Oy:n 3D-printtausmikrotehtaan ja kiertotalousbetonin. ”Voittajassa yhdistyy innovatiivisuus sekä nykyisten toimintaratkaisujen kyseenalaistaminen”, perustelee raadin puheenjohtaja ja Taltekan toimitusjohtaja Ilkka Salo valintaa.

Highlights-kilpailun voittaja Hyperion Robotics Oy oli tämänvuotisen kilpailun ainoa startup-yritys. Sen päätuote, liikuteltava 3D-printtausmikrotehdas, on syntynyt Aalto-yliopistossa. Mikrotehdas sisältää robotin 3D-tulostusta varten, siilon, pumpun sekä ohjelmiston, jolla rakenteet suunnitellaan.

− Asiakkaitamme ovat esimerkiksi rakennus-, teollisuus- ja kaivosyhtiöt. Mikrotehdas voidaan pystyttää asiakkaan omiin tiloihin, jossa sillä voidaan valmistaa automaattisesti betonirakenteita eri tarkoituksiin. Tuotteet voivat olla vaikkapa perustuksia, vesisäiliöitä, kaivoja ja seiniä, kertoo Hyperion Roboticsin toimitusjohtaja Fernando De los Rios.

3D-tulostuksessa voidaan käyttää perinteistä betonia tai Hyperion Roboticsin valmistamaa kiertotalousbetonia, jossa hyödynnetään teollisuuden jätevirtoja. 

________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 7/2022 jutusta, jossa esittelemme erikoispalkinnon voittajan lisäksi kahdeksan muuta Highlights-innovaatiota. Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki