Energiatehokkuutta K-Kampukseen

Schneider Electric toimittaa K-ryhmän uuteen päätoimitaloon K-kampukseen EcoStruxure Building -kiinteistönhallintajärjestelmän.

Schneider Electric toimittaa K-ryhmän uuteen päätoimitaloon K-kampukseen EcoStruxure Building -kiinteistönhallintajärjestelmän.

Tekoäly ja analytiikka mahdollistavat energiatehokkuuden, olosuhteiden sekä ylläpitokustannusten jatkuvan optimoinnin. Reaaliaikainen tieto tilojen käyttöasteesta, vapaista tiloista ja sisäympäristön laadusta tukevat hyvän työskentelykokemuksen toteutumista. Järjestelmä voidaan skaalata tulevaisuuden tarpeisiin.

”Tavoitteenamme on rakentaa K-kampuksesta Suomen energiatehokkain ja modernein työpaikka, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa on hyödynnetty uusinta tietoa monitoimityötiloista. K-ryhmäläiset ovat osallistuneet K-kampuksen kaikkien toiminnallisuuksien suunnitteluun”, kertoo K-ryhmän työympäristön kehittämisestä vastaava Hanna Laavainen.

”Muunneltavuuden ansiosta tilat ovat päivitettävissä myös tulevaisuuden tarpeisiin.”

”Toteutus on globaalissakin mittakaavassa ensimmäinen näin laaja analytiikan ja tekoälyn osalta. K-kampus tulee olemaan yksi maailman edistyksellisimmistä toimistorakennuksista, ja siellä hyödynnetään uusia teknologioita, joilla parannetaan toimistotyön sujuvuutta, kiinteistön olosuhteita ja turvallisuutta sekä vähennetään energia- ja ylläpitokustannuksia”, sanoo liiketoimintajohtaja Tuomas Qvick Schneider Electriciltä.

”Valitut teknologiat tukevat myös etänä tehtävää työtä ja toimisto siirtyy kirjaimellisesti myös käyttäjien älypuhelimiin.”

K-kampuksen integroitu kiinteistöautomaatiojärjestelmä toteutetaan Schneider Electricin älykkäällä EcoStruxure Building -ratkaisulla, joka mahdollistaa  etäkäytön sekä energiatehokkuutta edelleen parantavat analytiikkapalvelut. Rakennuksen kiinteistöhallintaratkaisuilla on kansainvälinen ISO 27001 -tietoturvasertifiointi.

EcoStruxure Buildingiin voi liittää saumattomasti yhdelle teknologia- ja palvelualustalle kaiken kiinteistötekniikan, kuten rakennusautomaation, sähkönjakelun, valaistuksen ohjauksen sekä palo- ja turvaratkaisut.

 

Kiinteistönhallinnan ratkaisut K-kampukselle

  • EcoStruxure -kiinteistönhallintajärjestelmä: Kiinteistön olosuhteita hallitaan reaaliaikaisesti ja kaikki kerätty data saadaan paremmin hyötykäyttöön. Helppokäyttöinen etäkäyttö tuo kustannustehokkuutta.
  • Building Advisor -analytiikkapalvelu: Tekoäly ja analytiikka mahdollistavat energiatehokkuuden, olosuhteiden sekä ylläpitokustannusten optimoinnin 24/7.
  • Work Place Advisor -tilankäyttöpalvelu: Reaaliaikainen tieto tilojen käyttöasteesta ja vapaista tiloista tukevat hyvän työpäiväkokemuksen toteutumista.
  • EcoStruxure Esmi Sense -paloilmoitin: Etäkäytettävä järjestelmä antaa reaaliaikaista tietoa kiinteistön turvallisuudesta vastaaville ja mahdollistaa turvallisen työpäivän.

K-kampus

  • K-kampus sijaitsee Kalasataman metroaseman ja kauppakeskus Redin naapurissa
  • Elokuusta 2019 alkaen K-Kampuksella työskentelee 1 800 työntekijää kaikilta K-ryhmän toimialoilta
  • seitsenkerroksinen, 37 000 m2 -laajuinen tukikohta K-ryhmälle

 

Lue myös Talotekniikka-lehden juttu ”K-kampuksesta tuli älytalo”.

Lue lisää

Katso kaikki