Bravida toteutti Siuntion uuden kampuksen sähköurakan

Sivistyskeskus Siuntion sydän. Kuva: Bravida

Sivistyskampus Siuntion sydän on Siuntion kunnan kaikkien aikojen suurin investointi. Kesällä 2022 valmistuneella ja asteittain avatulla kampuksella toimii suomen- ja ruotsinkielinen koulu, kirjasto, nuorisopalvelut sekä neuvolan, perhetyön ja oppilashuollon yhdistävä perhekeskus. Bravida toteutti kampuksen sähköurakan, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Kampuksen rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa 2020. Pinta-alaltaan 8 100 neliömetrin uudiskohdetta urakoi yli 20 urakoitsijaa. Uudet tilat otettiin käyttöön elokuussa 2022.

Siuntion kunta on sitoutunut tehostamaan energiankäyttöään ja panostamaan kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Kampus lämpenee maalämmöllä ja tuottaa noin 30 prosenttia sähköenergiastaan aurinkopaneeleilla. Kunta odotti myös urakoitsijoilta sitoutumista energiatehokkuuden vaatimuksiin sekä vankkaa osaamista tavoitteiden saavuttamiseksi.

Bravidan toimeksianto koski kampuksen sähkötöitä. Sähköurakka piti sisällään kaikki sähkötyöt, valaistukset ja niiden ohjaukset, porttipuhelimet, paloilmoitinjärjestelmän, turva- ja merkkivalojärjestelmän, kuulutusjärjestelmän, induktiosilmukkavahvistukset, ulkovalaistukset, polkupyörien latauspisteet sekä syötöt autonlatauspisteille. Lisäksi yhtiö asensi pysäköintialueelle 23 hybriditolppaa autojen lämmitykseen ja lataukseen.

Bravida toimitti kampukselle myös led-valaistukset. Valaistuksen ohjaukset toteutettiin niin, että valaistus säätyy tilojen käytön ja ulkovalon määrän mukaisesti. Lisäksi yhtiö vastaa paloilmoitinjärjestelmän ja kuulutinjärjestelmän kunnossapidosta kaksi vuotta kampuksen valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Katso kaikki