Ympäristöystävällistä rakentamista ja asumista Norjassa

Verksbyenin asuinalue Norjan Fredrikstadissa on malliesimerkki tulevaisuuden ympäristöystävällisestä asumisesta.

Verksbyenin asuinalue Norjan Fredrikstadissa on malliesimerkki tulevaisuuden ympäristöystävällisestä asumisesta.

Osana hanketta rakennusyhtiö Arca Nova Bolig rakentaa viisi viisikerroksista kerrostaloa Capjon Parkin alueelle Verskbyeniin. Seuraavien kymmenen vuoden aikana Verksbyenin alueelle rakennetaan asunnot noin 5 000 asukkaalle.

Projektin tavoitteena on olla Norjan innovatiivisin asuinhanke. Rakennuttajalla Arca Nova Boligilla on kunnianhimoisia suunnitelmia muuttaa asuntomarkkinoita pitkällä aikavälillä samalla tavalla kuin Tesla on muuttanut autoteollisuutta.

Arca Nova Bolig uskoo vahvasti ympäristöystävällisen rakentamisen kysynnän kasvuun. Tähän perustuu myös sen Future Living -konsepti.

”Olemme onnistuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä eri tavoin”, kertoo Arca Nova -konserniin kuuluvan Arca Nova Boligin toimitusjohtaja Ruben D. Hansen.

”Talot rakennetaan puuelementeistä passiivitalon periaatteen mukaisesti. Sähköä saadaan aurinkovoimasta ja lämmitykseen käytetään maalämpöä.”

”Käyttämällä Kerto LVL -tuotteista koostuvia esivalmistettuja elementtejä nopeutamme rakentamista ja vähennämme hiilidioksidipäästöjä merkittävästi perinteiseen teräs- ja betonirakentamiseen verrattuna.”

Esivalmistetut LVL-elementit nopeuttavat rakentamista

Esivalmistettujen elementtien käyttö on osoittautunut nopeaksi rakennustavaksi. Kerrostalon yksi kerros valmistuu viikossa, eli koko kerrostalon runko saadaan valmiiksi viidessä viikossa. Ensimmäinen viidestä kerrostalosta valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä ja loput vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kolmen alimman kerroksen kantavat rakenteet koostuvat Kerto LVL Q -levyistä valmistetuista seinäelementeistä. Kerto LVL S -palkit jäykistävät ja vakauttavat lattiaelementtejä.

”Metsä Wood on auttanut Arca Nova Boligia kehittämään teknisen ratkaisun puukerrostalojen rakentamiseen. Yhteistyömme on ollut ratkaisevan tärkeää uuden suunnittelujärjestelmän luomisessa Norjan asuntomarkkinoille”, Hansen sanoo.

Lisäksi vastuullisesti hankitusta puusta rakentaminen on ympäristöystävällistä ja tukee kestävää kehitystä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää ympäristöystävällisestä rakentamisesta Verksbyenissä

Lue lisää

Katso kaikki