YIT:n Turun uusi toimitalo vihitään käyttöön

Turun Science Parkissa sijaitseva YIT:n uusi toimitalo vihittiin käyttöön 5.10.2005. Toimitalo kokoaa saman katon alle aikaisemmin useassa eri osoitteessa toimineita Turun ja Paimion alueen YIT:läisiä yksiköitä. Lemminkäisenkatu 59:ssä sijaitsevaan toimitaloon on keskittynyt YIT:n rakentamisen, kiinteistötekniikan, teollisuuden ja tietoliikenteen paikallinen osaaminen ja asiantuntijat.

Toimintojen alueellinen keskittäminen on osa YIT:n konsernistrategiaa. Tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaista asiakaspalvelua ja luoda paremmat edellytykset yksiköiden väliselle yhteistyölle. Uuden toimitalon teknisissä ratkaisuissa on kiinnitetty huomiota erityisesti tilojen muuntojoustavuuteen ja työskentelyolosuhteiden hallittavuuteen. Talon käyttäjäpalvelut toteutetaan konseptoidulla yhteistyömallilla.

YIT:n Turun toimitalon omistaa Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Suomi. YIT-Yhtymä Oyj on vuokrannut tilat kokonaisuudessaan konsernin eri toimialojen käyttöön. Talon rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2004 ja se on valmistunut elokuussa 2005. Hanke lähti liikkeelle vuonna 2002 sopivan tontin hakemisella. Nykyinen paikka Science Parkin ytimessä on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella sekä yhteistyökumppanien että henkilöstön kannalta.

Rakennuksen pinta-ala on noin 8 000 m2, josta toimistoa noin 5 500 m2 ja varastoa sekä verstastilaa 2 500 m2. Talossa työskentelee noin 220 toimihenkilöä.

Toimitalo on toteutettu YIT-läisellä yhteistyömallilla. Kokonaisurakasta on vastannut YIT Rakennus Oy:n Lounais-Suomen yksikkö ja LVI- sekä sähkö- ja automaatiotyöt on tehnyt YIT Kiinteistötekniikka Oy:n Turun yksikkö. Arkkitehtisuunnittelu on Arkkitehtitoimisto Erkki Salmi Oy:n käsialaa. Talon käyttäjäpalveluista vastaa YIT Kiinteistötekniikka Oy:n kiinteistöjohtamispalvelut.

Lue lisää

Katso kaikki