YIT toimittaa putkistoja Iso-Britanniaan uuteen Marchwoodin voimalaitokseen

YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut ja Siemens Plc ovat sopineet putkistotoimituksesta Marchwoodin kaasukombivoimalaitokseen Southamptoniin Iso-Britanniaan. Toimitus sisältää suunnittelun, materiaalit, esivalmistuksen ja asennuksen.

YIT toimittaa projektiin 1 000 tonnia putkistoja sisältäen päähöyry- ja matalapaineputkistot. Toimitukseen kuuluu myös kumioitavaa jäähdytysvesiputkistoa, päältä betonoitavaa kaasuputkea sekä lasikuitu- ja polyeteenimuoviputkistoa. Putkistojen suunnittelu alkaa välittömästi ja toimituksen on määrä valmistua loppuvuonna 2008.

Siemens on tilannut YIT:ltä viime vuosina vastaavanlaisia merkittäviä toimituksia mm. Irlantiin, Latviaan, Ruotsiin ja Norjaan. Kaikki toimitukset ovat olleet kokonaistoimituksia, jotka sisältävät materiaalia, suunnittelua, esivalmistuksia sekä asennusta. Vaativimpiin asennuksiin on osallistunut YIT:n suomalaisia asentajia ja hitsaajia. Suunnittelussa on hyödynnetty 3D-mallia, mikä on mahdollistanut putkiston korkean esivalmistusasteen. Esivalmistuksen ansiosta asennusaikoja on voitu lyhentää huomattavasti.

Marchwoodin voimalaitos on ESBI Internationalin ja Scottish and Southern Energyn yhteinen hanke, jonka toteuttaja on Siemens Power Generation. Valmistuttuaan kesällä 2009 Marchwoodin voimalaitos tuottaa sähköä 840 MW kahdella kaasuturbiinilla ja yhdellä höyryturbiinilla.

Lisätietoja antaa
Tapio Kelorita, Energiateollisuus-yksikön johtaja, YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy, puh. 0400 319 643, tapio.kelorita@yit.fi.

Lue lisää

Katso kaikki