YIT perustaa Kaskisiin kunnossapitopalveluyksikön – suurin osa Botnian lakkautettavan tehtaan kunnossapitäjistä työllistyy

YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy aikoo perustaa Kaskisiin noin 40 kunnossapidon ammattilaista työllistävän kunnossapitoyksikön. Yksikkö tarjoaa metsäteollisuuden kunnossapidon erikoispalveluita Kaskisten alueen lisäksi myös muualla Suomessa. Osa irtisanomisuhan alla olevista ihmisistä on työllistynyt myös YIT:n muihin yksiköihin. Eläkeratkaisut mukaan lukien yli 60 henkilön irtisanominen pystytään välttämään.
Botnian ja YIT:n yhteisyrityksessä Botnia Mill Servicessä on käyty 69 henkilön vähennystarvetta koskevat yt-neuvottelut, jotka liittyivät Botnian Kaskisten sellutehtaan sulkemiseen. Neuvottelujen tuloksena on tehty esisopimus ratkaisusta, joilla suurin osa irtisanomisuhan alla olleesta henkilöstöstä työllistyy YIT:lle.
Botnian Kaskisten tehtaalla työskentelevästä Botnia Mill Servicen kunnossapitohenkilöstöstä noin 40 työllistyy nyt YIT:n uuteen Kaskisten kunnossapitoyksikköön. Lisäksi useita henkilöitä on työllistynyt YIT:n muihin yksiköihin. Jäljelle jäävästä henkilöstä suurimmalla osalla on mahdollisuus siirtyä eläkejärjestelyiden piiriin. Näillä ratkaisuilla lopullinen irtisanottavien määrä laskee noin viiteen henkilöön.
– YIT on vahva toimija teollisuuden palvelujen tuottajana ja menestyksemme perustuu osaaviin ihmisiin. Kaskisten tehtaan kunnossapitäjät ovat alan huippuosaajia. Uskomme, että tällä osaamisella on kysyntää erityisesti prosessiteollisuuden asiakkuuksissamme, sanoo YIT:n teollisuuden kunnossapitopalveluiden johtaja Erkki Huusko.

Lue lisää

Katso kaikki