YIT myi Varmalle liikunta- ja hyvinvointikeskuksen Helsingin Salmisaaressa

YIT ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ovat solmineet sopimuksen, jossa YIT myy Varmalle Helsingin Salmisaaressa sijaitsevan liikunta- ja hyvinvointikeskuksen. Kiinteistön laajuus on noin 20 000 m2 vuokrattavaa tilaa ja kokonaiskauppasumma noin 37 miljoonaa euroa. Liikuntakeskuksen rakentaminen on jo aloitettu ja se valmistuu vuoden 2010 loppukeväästä.
Helsingin Salmisaaren toimistoalueelle rakennetaan kansainvälisen tason liikunta- ja hyvinvointikeskus, joka palvelee monipuolisesti eri liikuntamuotojen harrastajia koko perheelle.
Liikuntakeskukseen sijoittuu muun muassa Jääkenttäsäätiö, jolle toteutetaan kaksi täysimittaista kaukaloa, Suomen Beach Volley Oy, jolle rakennetaan oma 25 m x 30 m:n sisähiekkakenttä sekä Elixia Finland Oy:n kuntokeskus. Muita harrastusmahdollisuuksia tulee olemaan esimerkiksi 31-metrinen kiipeilyseinä, joka on yksi Euroopan korkeimmista, monipuolisia tanssistudiotiloja sekä keilailuhalli.
Liikuntakeskus tarjoaa myös hyvinvointipalveluita, kuten esimerkiksi DaySpa- ja kampaamopalveluita, ravintolapalveluita sekä muita kaupallisia palveluita käyttäjien tarpeiden mukaan.
Helsingin kaupungin liikuntaviraston johtaja Anssi Rauramo pitää liikuntakeskuksen palveluita erittäin tervetulleena täydennyksenä kaupungin liikuntatarjontaan.

�?�Salmisaaren liikuntakeskus on loistava lisä kaupungin omaan liikuntatarjontaan.Uusi keskus pitää sisällään haluttuja liikuntapalveluita, joihin kaupunki ei ole pystynyt vastaamaan�?�, Rauramo kertoo. �?�On hyvin toivottavaa, että myös yksityiset toimijat täydentävät kaupunkilaisten liikuntamahdollisuuksia ja kaikkea ei jätetä vain kaupungin järjestettäväksi�?�, Rauramo lisää.

Liikuntakeskuksen rakentaminen ja myynti ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti haastavasta markkinatilanteesta huolimatta.

�?�Toimitilakohteita on myyty sovitusti muutoinkin, viimeisimpinä mm. Kauppakeskus Entresse Espoossa, YIT:n pääkonttorin laajennus ja Duetto-toimitalo Helsingissä sekä Porttipuiston liikekeskus ja Avia Line -toimistotalot Vantaalla�?�, toteaa Timo Lehmus, YIT:n toimitilarakentamisen liiketoimintaryhmän johtaja.

Poikkeava toimintamalli Suomessa

Liikuntakeskuksen toiminta poikkeaa Suomen muista liikuntakeskuksista toimija- ja yrittäjävetoisuudellaan. Useita liikuntamuotoja tukevat hallit ovat pääsääntöisesti toimineet julkisyhteisön tai muun yhden toimijan operoimina ja ylläpitäminä. Salmisaaren liikuntakeskus muodostuu yli kymmenestä itsenäisestä toimijasta.

Lue lisää

Katso kaikki