YIT myi asuntokohteet Icecapitalille ja solmi esisopimuksen 708 vuokra-asunnon rakentamisesta

YIT on myynyt Icecapital Housing Fund I KY:lle kaksi asuntokohdetta Espoosta ja Kuopiosta. Sopimuksen mukaan Icecapital rakennuttaa kohteisiin vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kohteiden myyntihinta on yhteensä 14 milj. euroa.
Espoon Tuomarilassa sijaitsevassa As Oy Espoon Ratavallintie 8:ssä on 35 asuntoa ja se valmistuu marraskuussa 2009. Kuopion Saaristokaupunkiin valmistuu huhtikuussa 2010 As Oy Kuopion Keilankanta, jossa on 56 asuntoa ja kaksi liiketilaa.
YIT ja Icecapital ovat myös solmineet esisopimuksen 708 uuden vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta Suomessa. Kohteiden rakentaminen aloitetaan kevään ja kesän 2009 aikana. Kohteet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Lahdessa, Jyväskylässä, Kempeleessä ja Kuopiossa. Kohteiden myyntihinta on yhteensä noin 105 milj. euroa.
Icecapital Housing Fund I Ky on Suomen ensimmäinen vuokra-asuntoihin sijoittava kiinteistöpääomarahasto. Se on perustettu maaliskuussa 2006. Rahaston sijoittajia ovat Apteekkien Eläkekassa, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia.
Rahasto on hankkinut omistukseensa yhteensä noin 1600 sekä uusia rakennutettavia että peruskorjattuja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulta sekä
Jyväskylän, Tampereen, Turun, Oulun ja Kuopion alueilta. Rahaston 200 miljoonan
euron sijoituspääoma on nyt tehdyillä kaupoilla täynnä.
”Rahasto on turvallinen ja pitkäjänteinen vuokranantaja, joka pyrkii turvaamaan vuokra-asuntojen säilymisen vuokrauskäytössä”, sanoo Hannu Parikka, rahaston hallinnoinnista vastaavan Icecapital Real Estate Asset Management Oy:n toimitusjohtaja.

Icecapital on käynnistänyt syksyn 2008 aikana uuden Icecapital Housing Fund II Ky:n perustamisen, joka tulee sijoittamaan uusiin vuokra-asuntoihin 300 miljoonaa euroa.

”Vuokra-asuntojen kysyntä on jatkuvassa kasvussa suurimmissa kaupungeissa ja niiden naapurikunnissa”, toteaa Parikka viitaten ensimmäisen vuokra-asuntoihin sijoittaneen rahaston menestykseen.

ICECAPITAL Real Estate Asset Management Oy kuuluu riippumattomaan ICECAPITAL-konserniin, jonka liiketoimintoihin kuuluvat investointipankki, varainhoito ja pääomarahastot. ICECAPITAL-konsernissa työskentelee 46 alan ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa ja sen hallinnoimat asiakasvarat ovat noin 2,6 miljardia euroa.

Lue lisää

Katso kaikki