YIT mukaan Savonlinnan vapaa-ajan asumisen kehittämiseen

YIT ja Savonlinnan kaupunki ovat neuvotelleet sopimuksen Savonlinnan keskustan vapaa-ajan asumistarjonnan kehittämisyhteistyöhankkeesta. Hankkeen suuruus on noin 10-15 miljoonaa euroa. Kaupungin keskustan Nälkälinnanmäen kortteliin toteutetaan yhteensä n. 60 YIT:n vapaa-ajan konseptin mukaista asuntoa.
Sopimuksen voimaantulo edellyttää kaupunginhallituksen hyväksyntää. Nälkälinnanmäen keskustakorttelia kehitetään kaupungin strategiaan kirjattuja matkailullisia, kaupunkikuvallisia ja kulttuurisia tavoitteita noudattaen.
Nälkälinnanmäen kortteliin on tarkoitus toteuttaa vuosina 2013-2016 yhteensä n. 60 korkeatasoista YIT:n Chalets-konseptiin perustuvaa asuntoa, joihin kytkeytyy omistamista ja asumista helpottavia palveluita, kuten siivous- ja liinavaatepalveluita. Vapaa-ajan asunnoilla on tavoitteena luoda uutta korkeatasoista majoituskapasiteettia vastaamaan Savonlinnan kesäsesongin ja etenkin oopperajuhlien ajan kysyntään.
Kaupunki myy Nälkälinnanmäen korttelin YIT:lle, joka suunnittelee, myy ja toteuttaa asunnot kolmessa vaiheessa. Hankkeen edellytyksenä on korttelissa sijaitsevan kirjaston siirtyminen uusiin toimitiloihin. Toteutuksen edellyttämä asemakaavoitustyö käynnistyy syksyllä 2009. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syksyllä 2012, jolloin ensimmäisen vaiheen asunnot olisivat valmiina kesällä 2013.

Lue lisää

Katso kaikki