YIT Kodit matalaenergiataloiksi

YIT siirtyy matalaenergiataloihin koko asuntotuotannossaan. Konsernin energiaa säästävää kiinteistötekniikkaosaamista on jo käytetty useissa kohteissa. Suomen suurin rakennusliike haluaa kannustaa myös muuta rakennusteollisuutta kiinnittämään huomiota energiatehokkuuteen.
Kaikki YIT Kodit, joiden suunnittelu aloitetaan tänä vuonna tai tämän jälkeen, rakennetaan matalaenergiataloiksi. – Haluamme näyttää koko alalle suuntaa ja samalla pienentää myös kuluttajien energialaskuja, sanoo YIT Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Jalasjoki.
YIT:n toimenpiteet yltävät yksittäisten talojen lisäksi myös aluetasolle. Suurien asuinalueiden kehittäjänä YIT ottaa huomioon energia-asiat myös esimerkiksi aluelämmityksen, jätehuollon, palveluiden ja liikenneyhteyksien suunnittelussa. Lisäksi YIT pyrkii vaikuttamaan energiankulutukseen ihmisten asumistottumusten kautta. Yritys julkaisee syksyllä 2008 asumisoppaan, joka sisältää käytännön tietoa ja vinkkejä siitä, miten energiankulutusta voi itse vähentää kotioloissa.

Lue lisää

Katso kaikki