YIT isännöi yli 9000 SATO:n asuntoa

YIT Kiinteistötekniikka Oy ja SATO Oyj ovat tehneet sopimuksen SATOn vuokra-asuntokohteiden isännöinnistä ja kiinteistöjen manageerauksesta. Sopimuksen myötä YIT:lle siirtyy kolme työntekijää ja noin 2800 asunnon isännöinti.

Sopimus on jatkoa vuonna 2005 käynnistyneelle yhteistyölle, jossa SATO ulkoisti YIT:lle yli 4000 asunnon isännöintipalvelut. Helmikuussa 2008 yhtiöt solmivat laajan isännöinti- ja manageeraussopimuksen. Nyt tehdyn sopimuksen jälkeen YIT:llä on isännöinnissä yhteensä noin 9100 SATOn asuntoa.

SATO Oyj siirtyy vuokra-asuntokohteidensa isännöinnissä yhteneväiseen toimintatapaan 1.4.2008 alkaen. Omana toimintana hoidettu isännöinti lopetetaan ja toiminta siirretään SATOn palveluntuottajille.

” Strategiansa mukaisesti SATO keskittyy Asuntosijoitus-liiketoiminnassa ydintehtäviinsä: vuokra-asuntoinvestointeihin, asunto-omaisuuden omistajuuteen ja asiakassuhteisiin. Muita toimintoja hoidetaan pääasiassa kumppanuusratkaisuina”, toteaa SATOn Asuntosijoituksen toimialajohtaja Tuula Entelä.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä. Tämä on osoitus työmme onnistumisesta ja kumppanuutemme toimivuudesta. Saamme mahdollisuuden hyödyntää opittua entistä laajemmin ja kehittää toimintaa vastaamaan vieläkin paremmin vuokralaisten tarpeita. Uusien kohteiden myötä myös asemamme markkinoilla vahvistuu entisestään. Hoidossamme oleva asuntokanta on jo lähes 20 000 asuntoa”, iloitsee liiketoimintaryhmän johtaja Harri Oesch YIT Kiinteistötekniikan Kiinteistöjohtamispalveluista.

YIT on Pohjois-Euroopan johtava kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Vuonna 2007 YIT:n liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 23 000. YIT:n osake noteerataan OMX Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä.

Lue lisää

Katso kaikki