Vuokra-asuntoja kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen Espoossa

Rakennusten lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit.

Skanska ja Citycon Oyj ovat sopineet 275 vuokra-asunnon rakentamisesta Espoossa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen. Urakkasopimuksen arvo on noin 38,9 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennettava kohde käsittää neljä asuinrakennusta, joiden korkeus vaihtelee 4–15 kerroksen välillä. Rakennusten lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit.

Yhteiselle sisäpihalle muodostuu puistomainen oleskelualue. Pysäköintipaikat sijoittuvat rakennusten alla oleviin tiloihin, jotka toteutetaan osana kauppakeskuksen rakentamista.

Pääosin tiililaattapintainen julkisivu on yhteneväinen kauppakeskuksen ulkoisen ilmeen kanssa. Julkisivua elävöittävät muun muassa ylimpien kerrosten uritettu väribetoni sekä koko Lippulaivan hankekokonaisuudelle räätälöidyt perferoidut metallilevyt.

Kohteiden rakentaminen alkaa helmikuussa 2021, ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023.

Skanska rakentaa parhaillaan myös kauppakeskus Lippulaivaa, jonka on arvioitu valmistuvan keväällä 2022. Lippulaivan urakkaan sisältyy myös joitakin Espoonlahden metroasemaan liittyviä tiloja, kuten sisäänkäyntejä ja lippuauloja, sekä nyt rakennettavien asuintalojen alapuolelle tuleva lähiliikenteen bussiterminaali.

Lue lisää

Katso kaikki