Vuoden LVI-asentaja Mika Malassu: ”Innostus syttyi, kun olin apupoikana alapohjassa”

Vuoden LVI-asentaja palkittiin lokakuussa rakennus- ja talotekniikka-alan FinnBuild-messuilla. ”Projektipäällikkö oli ilmoittanut minut tähän kisaan. Voitto tuli ihan puskista”, sanoo Malassu. Kuva: Cristian Hallivuori

Mika Malassu löysi LVI-alan jo pienenä poikana puuhaillessaan vanhempiensa talon alapohjassa. Enää alapohjahommat eivät Vuoden LVI-asentajaa niin paljon viehätä, mutta LVI-ala innostaa edelleen. Eniten motivoi se, että urakointipuolella omaan palkkaan pystyy itse vaikuttamaan.

Espoon Kiloon rakennettavan alakoulun ja päiväkodin lämmönjakohuoneessa LVI-asentaja Mika Malassu avaa ruskeaa pahvipakkausta. Paketin sisältö on sitä mitä pitikin: anturitaskuja.

− Jes, hienoa! Nämä kun saadaan asennettua paikoilleen, niin saadaan kaukolämmön ensiöpuoli koepainettua.

Seuraavana päivänä edessä on kaukolämpötarkastus. Kaukolämpöjärjestelmän asennukset ovat taskuja vaille valmiit.

− Tarkastuksen jälkeen aletaan täyttää verkostoja, ja toivottavasti ensi viikon puolivälissä meillä olisi jo mökki lämpiämässä, sanoo Malassu.

Aivan yhtä sutjakkaasti ei rakennushanke kokonaisuudessaan ole sujunut. Rakennustyöt alkoivat kesällä 2021 edellisten rakennusten purkutöillä. Talotekniikan osalta ensimmäiset väestönsuojien pohjaviemärit tehtiin marras–joulukuussa.

____________________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 8/2022 jutusta. Millaisia kokemuksia Vuoden LVI-asentajalla on eri työmaista? Millaisena työntekijänä hän pitää itseään? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki