Vuoden Isännöitsijä 2007 Ismo Lievonen: �Johtajuus taloyhtiössä suuri haaste isännöitsijälle�

Vuoden Isännöitsijäksi 2007 on valittu Ismo Lievonen, 53, Jyväskylästä. Asiakkaiden ja kollegojen suuresti arvostama Lievonen on jatkuvasti kehittänyt ammattitaitoaan kouluttautumalla. Erityisesti hän on ansioitunut taloyhtiöiden Energiaeksperttien kouluttajana. Vuoden Isännöitsijä julkistettiin Isännöintipäivillä 13.9.2007.
Ismo Lievonen on toiminut isännöitsijänä 24 vuotta ja viihtynyt koko ajan saman työnantajan palveluksessa. Kollegat kuvaavat Lievosta työssään ihmisläheiseksi, kaikkien mielipiteitä kuuntelevaksi, kunnioittavaksi ja ehdottoman oikeudenmukaiseksi. Asiakkaat arvostavat hänen työtään ja Lievonen onkin saanut erinomaiset arviot Isännöinnin Asiakastyytyväisyystutkimuksessa.
Johtajuutta Lievonen on osoittanut monissa peruskorjausprojekteissa ja huolehtinut esimerkillisesti isännöimiensä taloyhtiöiden korjauksista. – Kiinteistön korjausten läpivienti edellyttää isännöinniltä johtajuutta, etenkin silloin, kun taloyhtiön hallituksen, osakkaiden ja kiinteistön tarpeet ovat ristiriitaisia, Lievonen korostaa.
– Jos taloyhtiössä ei saada tarpeellisia korjauksia tehtyä, isännöitsijänä tuntee helposti, että johtajuus on epäonnistunut, Lievonen toteaa.
Lievosen mielestä isännöitsijä ei voi pärjätä yksin, vaan tarvitsee kumppanuutta ja toimivat verkostot. Hän onkin paikallisyhdistyksensä Keski-Suomen Ammatti-isännöitsijät ry:n perustajajäsen ja aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa. – Vain hyvät yhteistyökumppanit mahdollistavat hyviä tuloksia, Lievonen sanoo.
Teknis-inhimilliseksi isännöitsijäksi itseään kuvaava Lievonen ei ole pitkästä urastaan huolimatta urautunut, vaan suhtautuu myönteisesti alan ja itsensä kehittämiseen. Hän osallistuu aktiivisesti alan täydennyskoulutuksiin ja on suorittanut muun muassa ammatti-isännöitsijän tutkinnon (AIT).
Energiansäästö on aina ollut Ismo Lievoselle tärkeä asia. Hän onkin hankkinut Energiaeksperttien kouluttajan pätevyyden ja itse kouluttanut lähes sata energiaeksperttiä taloyhtiöihin.
– Energiaeksperttikoulutus kestää vajaan vuoden ja sen tuloksena taloyhtiöt saavat omat energia-asiantuntijat, voivat säästää energiankulutuksessa ja siten osallistua ilmastotalkoisiin, Lievonen kertoo.
Vuoden Isännöitsijä julkistettiin valtakunnallisilla Isännöintipäivillä 13.9.2007 Hämeenlinnassa.
Suomen Isännöintiliitto myöntää Vuoden Isännöitsijän arvonimen ansioituneelle isännöitsijälle vuosittain. Tavoitteena valinnalla on huomioida isännöintialalla ansiokkaasti toimivia henkilöitä ja nostaa esiin laadukasta isännöintiä. Vuoden Isännöitsijä on valittiin 26. kerran.

Lisätiedot
Vuoden Isännöitsijä 2007 Ismo Lievonen
Jyväskylän Kiinteistöpalvelu Oy
puh. 010 7786 711
ismo.lievonen@jkl-kiinteistopalvelu.fi
Puheenjohtaja Mikko Peltokorpi
Suomen Isännöintiliitto ry
puh. 050 5232 500
mikko.peltokorpi@matinkylanhuolto.fi

Lue lisää

Katso kaikki