VTT:ltä sisäilmasimulaattori Samsung Engineering & Constructionille

Korealainen rakennusyhtiö Samsung Engineering & Construction on ostanut oikeuden VTT:n kehittämän Sissi-sisäilmasimulaattorin rakentamiseen. Simulaattorilla voidaan testata rakenteiden ja pinnoitteiden toimivuutta sekä mitata materiaaleista lähtevien hajujen tai kemiallisten yhdisteiden pitoisuuksia. Kuluttajalle rakenteiden huolellinen testaus näkyy mm. parempana sisäilman laatuna.

VTT:n kehittämä Sissi-sisäilmasimulaattori on kahdesta erillisestä kammiosta ja muunneltavasta väliseinästä rakentuva laboratorio, joka mahdollistaa kokonaisten rakenteiden ja niiden aiheuttamien haju- ja kemikaalipäästöjen mittaamisen. Testausolosuhteet vastaavat tällöin paremmin todellisia olosuhteita kuin tavanomaisia, yksikammioisia laitteita käytettäessä. Perinteisillä laitteilla on voitu testata ainoastaan yksittäisiä rakennekomponentteja.

Materiaalista tai pinnoitteesta lähtevät hajut ja kemialliset yhdisteet voivat olla terveydelle haitallisia tai epämiellyttäviä, mikäli niitä pääsee ilmaan riittävän suuria määriä. Tyypillisiä hajun lähteitä sisäilmassa ovat muun muassa tuoreet maalipinnat, huonekalut tai lattioiden lakkaukset.
Samsung Engineering & Construction on Korean johtava rakennusyhtiö. Se on osa Samsung-konsernia.

Lue lisää

Katso kaikki