VTT kerää omakotiasukkaiden näkemyksiä energiaremonteista

VTT selvittää omakotitaloasujille suunnatulla kyselyllä asukkaiden näkemyksiä talojen energiatehokkuuden parantamisesta. Suomessa on noin miljoona omakotitaloa, joiden korjaamiseen käytetään rahaa vuosittain noin miljardi euroa. Kyselyn tuloksia käytetään omakotitalojen korjausrakentamispalvelujen kehittämiseen, jotta rakennusalan palvelut ja omakotiasujien tarpeet jatkossa kohtaisivat paremmin toisensa.
Olemassa olevien rakennusten energiakorjauksissa on merkittävät mahdollisuudet kustannustehokkaaseen energiansäästöön. Omakotiasukkaille tarjottavat nykyiset korjausrakentamispalvelut ovat toistaiseksi sekavia ja haasteellisia vertailla. Myös rahoituksen järjestely saattaa olla vaikeaa. Omakotitalojen korjausrakentamispalvelujen selkeyttämisestä hyötyvät niin korjausrakentamista suunnittelevat yksityiset henkilöt kuin korjausrakentamisalan yritykset. Korjausrakentaminen muodostaa huomattavan osan Suomen rakennusalan liiketoiminnasta.
VTT :n kyselyn tuloksia käytetään hankkeessa, jossa kehitetään uusia omakotitaloille suunniteltuja energiakorjauspalveluita. Kyselyyn vastataan internetissä olevalla lomakkeella, joka on avoin kaikille. Kyselyyn voi osallistua 15.5.2009 asti.
Linkki kyselylomakkeeseen: http://successfamilies.vtt.fi/

Lue lisää

Katso kaikki