Virtuaalinen 3D Kiasma valmistunut

Kiasman taidemuseosta on tuotettu 3D virtuaalirakennus ammattikäyttöön. Käyttäjä voi liikkua helposti rakennuksessa ja kiertää näyttelytilojen läpi sekä hyödyntää tilanimiä ja numeroita liikkumisessa. 3D pelimoottorille tuotettu malli on erittäin realistisen näköinen, valojen varjojen ja todellisen tuntuisten materiaalien ansiosta.

”Projekti on osa rakennuksen omistajan Senaatti kiinteistöjen ja Valtion taidemuseon kehittämishanketta. Tässä ja muissa projekteissa sovelletaan uutta lupaavaa tekniikkaa rakennusten erilaisessa hyötykäytössä. Tämän mallin avulla museo voi esitellä mm. kaukana sijaitseville taiteilijoille todellisen tuntuista tilaa. ” Kertoo Petri Ryöppy, projektipäällikkö Valtion taidemuseolta.

Projektin toteuttaminen oli mahdollista nopeassa aikataulussa koska itse rakennuksesta oli jo olemassa karkea rakennusaikainen malli. Nyt tehdyt korjaukset, lisäykset ja varsinaisen pelimoottorille siirtämisen on teettänyt Senaatti Kiinteistöt. Toteutuksesta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto S.O.M.A. Oy (www.soma.fi), joka toimii yhdessä Puolalaisen Frontline Studios:n kanssa. Frontline Studios on 28 hengen pelitalo, joka soveltaa yhdessä S.O.M.A. Oy:n kanssa pelimoottorialustaa rakennushankkeiden käyttöön. ”

Nyt kehitetty Kiasman malli perustuu 3D pelitekniikkaan, joka on käytössä esim. kotien pelitietokoneissa. Suurehko 3D malli pyörii jopa uusissa kannettavissa tietokoneissa ja todellisuuden tuntu on häkellyttävä. Rakennuksen 3D malli on alusta useille tulevaisuuden palveluille, joita kartoitetaan eri asiakkaiden kanssa ”. Kertoo Petri Kokko, S.O.M.A. Oy:n toimitusjohtaja.

Lue lisää

Katso kaikki