Virra rakentaa hiilineutraalia Suomea korjausrakentamisen keinoin 

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Koska rakennusten ja rakentamisen vaikutus ilmastoon on valtava, rakentamisen ja korjausrakentamisen kautta on mahdollista tehdä merkittäviä parannuksia.

– Putkiremonttien osalta Virra haluaa tehdä vähintään oman osansa hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, kertoo Virra Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Atte Tarkiainen.

Virra on Suomen putkiremonttikentässä uusi nimi, yritys on syntynyt Sewerexin ja New Tuben yhdistyessä vuoden 2020 alussa.

Vanhan asuntokannan parantaminen tukee hiilineutraaliutta

Suomen rakennuskannan arvo 500 miljardia euroa vastaa noin 45 prosenttia Suomen kansallisvarallisuudesta. Merkittävä osa rakennuskannasta on 1960–80-luvuilla rakennettuja asuinrakennuksia, joita ei ole peruskorjattu.

Korjaustarve on merkittävä: asuinrakennusten korjauksiin pitäisi sijoittaa kymmenvuotiskaudella 2016–25 noin 9,4 miljardia euroa, ja seuraavalla kymmenvuotiskaudella 11,1 miljardia euroa.

Ilman vanhan asuntokannan parantamista kestävällä tavalla hiilineutraalius jää vain tavoitteeksi.

– Tärkeintä korjausrakentamisessa on, että tehdään oikeita asioita, Tarkiainen linjaa.

– Korjataan oikein ja oikeasta paikasta, kokonaisuus huomioiden. Ettei vaikkapa uusiksi laitettuja lattioita ja seiniä tarvitse viiden vuoden päästä repiä auki putkiremontin takia. 

Hybridiremonteilla viemärit ja vesijohdot tehokkaasti kuntoon

Virran vastaus kiinteistöjen korjaustarpeeseen ovat hybridiremontit, eli viemärien sukittaminen ja uusien vesijohtojen asentaminen ilman tarpeettomia rakenteiden avauksia.

– Keskusteluissa asiakkaiden kanssa on käynyt ilmi, että pirstaleisella kentällä onkin odotettu valtakunnallista toimijaa, joka pystyy tarjoamaan sekä viemäri- että vesijohtosaneerauksen yhden katon alta, Tarkiainen sanoo.

Valtakunnallisella, mutta paikallisesti palvelevalla Virralla on toimipisteitä kautta Suomen Helsingistä Ouluun asti.

– Yhdistymisen myötä Virrassa on valtava määrä osaamista ja kokemusta niin viemäreiden kuin vesijohtojen saneeraamisesta, Tarkiainen kommentoi.

Yritys työllistää lähes 100 putkiremonttiosaajaa, joista osa on ollut mukana fuusioituneiden yritysten alusta asti.

Jätä kommentti

*

*