Vilpe aloittaa historiansa suurimman investoinnin – ”Tämä on oiva tilaisuus rakentaa”

Kuva: Vilpe oy

Vilpe oy investoi 5,25 miljoonaa euroa uuden energiatehokkaan toimipisteen rakentamiseen Vantaalle. Yritys panostaa voimakkaasti kasvuun ja kehitykseen, vahvistaen asemiaan uusien älykkäiden ratkaisujen edelläkävijänä samalla kun se laajentaa palveluitaan pääkaupunkiseudulle, kerrotaan Vilpen tiedotteessa.

– Kiinnostus kiinteistöjen käyttökustannuksia laskeviin älytuotteisiimme on lisääntynyt merkittävästi viimeisen 12 kuukauden aikana. Rakentamisen yleinen heikko suhdannetilanne on puolestaan avannut mielenkiintoisen investointimahdollisuuden vakavaraiselle perheyrityksellemme. Historiamme isoin investointi tulee nostamaan palvelutasomme pääkaupunkiseudulla loivien kattojen ja suurrakentamisen puolella uudelle tasolle. Investointi mahdollistaa myös uusien osaajien rekrytoinnin, erityisesti ohjelmistoalalta, älytuotteidemme pariin, sanoo VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen tiedotteessa.

Uusi toimipiste sisältää sekä toimisto- että varastotiloja, ja sen myötä VILPE tuo pääkaupunkiseudulle tarjolle aikaisempaa laajemman valikoiman erikoiskattotarvikkeita loiville katoille. Toimipiste sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksessä Vehkalan aseman vieressä. Toimipiste tulee tehostamaan sekä logistiikkaa että palvelua, ja toimimaan keskeisenä palvelupisteenä loivien kattojen ammattilaisille ja älykkäälle rakentamiselle pääkaupunkiseudulla, tiedotteessa kerrotaan.

Sertifioidusti ympäristöystävällinen kohde

Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan 3575 m2, josta VILPE omistaa noin 2200 m2 ja rakennusliike JHM-Invest Group noin 1400 m2. Uudet toimitilat rakennetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Ympäristöystävällisyys on prioriteetti, ja rakennuksessa hyödynnetään muun muassa maalämpöä ja aurinkoenergiavoimalaa. Lisäksi kohteeseen tulee noin 400 m2 viherkattoa. Kohde tullaan sertifioimaan BREEAM Excellent-tasolle. Vastaavia kohteita on Suomessa vain kourallinen. Ympäristösuorituskyvyn konsulttina toimii EcoReal oy.

– Rakennamme Vilpelle laadukkaat tilat hyvällä suunnittelulla ja nykyaikaisella talotekniikalla. Koko hankkeen lähtökohtana on ollut korkeat ympäristöarvot, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Mikko Hakkarainen JHM-Investistä, joka toimii urakoitsijana projektissa.

– Rakennukseen integroidaan moderni talotekniikan ohjausjärjestelmä, johon maalämpö, aurinkoenergiavoimala ja älykatto yhdistyvät. Viherkaton avulla puolestaan pyritään vähentämään kuormitusta julkisessa hulevesiverkostossa. BREEAM-ympäristösertifikaatti tulee olemaan konkreettinen todiste kohteen edistyksellisyydestä, Hakkarainen jatkaa.

Uusi toimipiste vahvistaa yrityksen asemaa kattoalan asiantuntijana pääkaupunkiseudulla, jossa yrityksellä on aikaisemmin ollut pieni toimipiste Espoossa vuodesta 1978 alkaen. Uusien toimitilojen valmistuttua Vantaalle, yritys luopuu vanhaksi jääneestä Espoon toimipisteestä.

– Jos vakavarainen kotimainen perheyritys ei uskaltaisi investoida tulevaisuuden kasvuun rakentamisen heikon suhdanteen takia, niin kyntäisimme Suomi oy:nä aika syvällä. Me olemme sitoutuneita kotimaiseen osaamiseen ja kotimaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön. Meillä on uutta ainutlaatuista teknologiaa, jolla voimme laskea kiinteistöjen ylläpitokustannuksia. Markkina tälle on sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla valtava, ja uusi toimipisteemme tulee toimimaan kansainvälistymisemme ponnahduslautana, toteaa Saikkonen tiedotteessa.

– Markkinatilanne alalla on edelleen haastava, mutta me näemme, että tämä on oiva tilaisuus rakentaa. Tämän investoinnin myötä käännämme katseen haasteellisesta vuodesta kohti tulevaisuuden kasvua. Yhdistämällä vahva teollinen osaamisemme huipputeknologiaan, tulemme kolminkertaistamaan liikevaihtomme tällä vuosikymmenellä. Olemme rekrytoineet tänä vuonna jo useita uusia osaajia, ja tulemme jatkamaan rekrytointeja Vantaan kohteen edetessä kohti valmistumistaan maaliskuussa 2025, sanoo Saikkonen tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki