Vihreä Sormenjälki -kampanja haastaa suomalaiset säästämään energiaa

Energianeuvoja.fi -palvelussa annettavat Energialupaukset liikuttavat kampanjan Energiakaksikkoa koko Suomen halki kohti Helsinkiä. Helsingin Energian, Motivan ja WWF Suomen Vihreä Sormenjälki -kampanja käynnistyy ensi lauantaina Kilpisjärvellä, mistä Vihreä Sormenjälki -tiimin kapteeni kirjailija Mika Wickström ja pituushyppääjä Tommi Evilä lähtevät polkemaan nojapyörillään kohti Rovaniemeä. Sinne kuitenkin saavutaan vain siinä tapauksessa, että suomalaiset innostuvat antamaan tarpeeksi Energialupauksia nettiosoitteessa www.energianeuvoja.fi.

Rovaniemeltä matka jatkuu kohti Helsinkiä ja Wickström saa kaverikseen yhä uusia polkijoita, joiden joukossa ovat mm. näyttelijä Samuli Vauramo, pyöräilijä Mira Kasslin, ohjaaja Aku Louhimies, näyttelijä-juontaja Karoliina Blackburn, imitaattori Jarkko Tamminen ja Suomen luotettavimman miehen mainetta edelleen kantava ex-uutisankkuri Arvi Lind.

– Tässä mitataan nyt tosi konkreettisella tavalla suomalaisten halua tehdä jotain ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos Energialupauksia ei ala tulla niin mehän jäädään kököttämään tien poskeen, naurahtavat Wickström ja Evilä.

Mitä ihmettä pituushyppääjä ylipäätään tekee Lapissa polkupyörän päällä kokonaisen viikon verran?

– Ensinnäkään en todellakaan tiedä, miten tästä selviydyn. Enkä varmaan olisi lähtenytkään tämmöiseen minkään muun asian takia. Kun Mika soitti ja pyysi tähän niin sanoin heti, että mää olen fölissä, kävi kuinka kävi.

Kampanjan ideana on, että jokainen suomalainen voi jättää oman Vihreän Sormenjälkensä tekemällä Energialupauksen. Energialupaukset ovat pieniä tai isoja henkilökohtaisia päätöksiä säästää energiaa tai edistää oman elämän energiatehokkuutta. Ne ovat joskus myös aika hauskoja, kuten Energianeuvoja.fi -palvelussa vierailemalla voi todeta.

Vihreän Sormenjäljen jättäminen tekee hyvää ympäristölle, mutta on välttämätöntä myös kampanjan edistymiselle, sillä jokainen Energialupaus liikuttaa Energiakaksikkoa sadan metrin verran eteenpäin.

Kampanjan etenemistä ja kertyneitä Energialupauksia voi seurata osoitteessa www.energianeuvoja.fi

Vihreän Sormenjäljen taustalla olevat Helsingin Energia, Motiva ja WWF Suomi löysivät toisensa yhteisen tavoitteen kautta: kaikki ovat sitoutuneet omalla tavallaan energiansäästöön ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

– Energian säästäminen ja energiatehokkuuden edistäminen on kaikkein tärkein tapa hillitä ilmastonmuutosta. Se on myös tapa, jossa kaikki voivat olla mukana, sanoo hankkeen käynnistävänä voimana toiminut Helsingin Energian ympäristöasiantuntija Rauno Tolonen.

Vihreä Sormenjälki -konsertti Energiansäästöviikolla

Vihreä Sormenjälki -kampanja huipentuu Vihreä Sormenjälki -konserttiin Energiansäästöviikolla. Helsingin Jäähallissa lauantaina 11.10. järjestettävän konsertin esiintyjinä ovat ruotsalainen The Sounds, Apocalyptica ja Don Johnson Big Band. Konsertin juontaa Mikko Leppilampi. Ainut tapa saada liput konserttiin on osallistua Vihreä Sormenjälki -kampanjaan antamalla oma Energialupaus.

Kaupunkitapahtumia ympäri Suomea

Vihreä Sormenjälki -tapahtumia järjestetään kampanjan aikana Rovaniemellä, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä.

Lue lisää

Katso kaikki