Verkkoakkupalvelu kuluttajille

Pohjolan Energia tuo markkinoille pientaloasukkaille suunnatun verkkoakkupalvelun.

Pientalojen aurinkosähköjärjestelmien toimittaja Pohjolan Energia ja uusiutuvaa sähköä tuottava Nordic Green Energy -sähköyhtiö aloittavat yhteistyön ja tuovat markkinoille verkkoakkupalvelun. Pientaloasukkaille suunnattu uusi palvelu lisää olennaisesti kuluttajan aurinkopaneeleista saamaa hyötyä.

Yli oman tarpeen tuotettu aurinkosähkö voidaan nyt varastoida kokonaisuudessaan verkkoakkuun ja ylituotanto otetaan käyttöön, kun kuluttajan sähköntarve sitä edellyttää. Verkkoakku ei edellytä asiakkaalta fyysisen akkujärjestelmän hankkimista, vaan palvelun kautta asiakkaan tuottama ylijäämäsähkö siirtyy jakeluverkkoon asiakkaan myöhemmin hyödynnettäväksi.

”Verkkoakku vähentää merkittävästi ostosähkön tarvetta, kun erityisesti valoisana kesäaikana yli oman kulutuksen tuotettua aurinkosähköä voidaan hyödyntää myöhemmin”, kuvaa Pohjolan Energia Groupin toimitusjohtaja Sami Leinonen.

”Nordic Green Energy tuo verkkoakkukonseptiin energia-alan osaamisensa sekä tarjoaa verkkoakun valinneille asiakkaille 100 % uusiutuvaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan. Samalla edistämme uusiutuvan ja päästöttömän aurinkoenergian kehittymistä”, kertoo Nordic Green Energyn toimitusjohtaja Erki Milistver.

Asiakas saa jakeluverkosta aiempaa ylituotantoa vastaavan määrän sähköä käyttöönsä veloituksetta myöhemmin ilman sähkönsiirtomaksua ja sähköveroa. Veroista ja maksuista vastaa verkkoakkupalvelun tarjoaja Pohjolan Energia Oy.

Verkkoakkupalvelun käyttöönotto edellyttää Pohjolan Energian asiakkaalta sähkösopimusta Nordic Green Energyn kanssa.

 

Kommentit

  Esko Kaikkonen
  20.3.2019 20:01

  Edessäni on Pohjolan Energian Verkkoakkusopimus, jonka saimme helmikuussa. Sen mukaan määräaika on 24 kk ja sähkön hinnaksi 6,89 snt/kWh (sis. alv). Lisäpaneelit asennetaan vk 13 (yht 20). Pari kysymystä:
  1. Mistä tiedämme oman käytön yli menevän energian (kWh) - siis ns "akkusähkön - määrän"?
  2. Saammeko tuon "akkusähkön" kokonaisuudessaan takaisin veloituksetta eli kuten paneeleistamme?
  3. Paljonko veloitatte siitä sähköstä, jota emme talvella saa paneeleistamme?
  4. Maksammeko siirtomaksua paikalliselle Korpelan Voimalle vain siitä sähköstä, jonka ostamme Teiltä?
  5. Kuka maksaa ja miltä osin verot ym lisäkustannukset?

Jätä kommentti

*

*