Valotaiteen Lux Helsinki

Lux Helsinki -valofestivaali ulottuu 30 teoksen voimin Kansalaistorilta Etu-Töölöön ja satelliittikohteiden kautta Kaapelitehtaalle ja Hanasaareen saakka.

Helsingin kaupungin 5.-9.1.2019 järjestämä Lux Helsinki esittelee valotaiteen eri muotoja joka vuosi vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Yli puoli miljoonaa kävijää saapuu vuosittain ihailemaan, kun tutut rakennukset ja tilat muuntuvat kaupunkitaideteoksiksi.

Ramboll:

Ramboll suunnittelee Lux Helsinkiin teoksen nimeltä H2.O (kuvassa). Ramboll tuottaa valo- ja ääniteoksen Finlandia-talon Töölönlahden tapahtumapuiston puoleiseen julkisivuun. Rambollin valo- ja ääniteoksen visuaalinen materiaali muodostuu veden assosiaatioista sekä liikkeestä. Äänimaailma tukee teoksen teemaa ja muodostaa veden olomuotoa kuvastavan rytmin valolle. Hohtavan valkoinen Finlandia-talon julkisivu muuntuu valon ja äänen soljuvaksi kokonaisuudeksi.

Granlund:

Granlund on jo kolmatta kertaa mukana Lux Helsingin yhteistyökumppanina. Nervanderin puistikkoon rakentuva Granlundin nimikkoteos Large Pendulum Wave on hollantilaisen Ivo Schoofsin kineettinen valoteos, jonka toiminta perustuu painovoimaan ja ohjelmoituun valoon. Teos on eri mittaisten heilureiden aiheuttaman ilmiön eli heiluriaallon isoin versio.

HYY Yhtymä:

Vanhan ylioppilastalon seinällä nähtävä Tim Etchellsin valotaideteos Revolution on yksi HYY Yhtymän keinoista osoittaa kunnioitusta rakennuksen historialle ja roolille Suomen poliittisessa historiassa. Teoksen viesti on ajankohtainen myös nykyisille opiskelijoille: muutokset lähtevät yksilöstä ja valinnoillamme vaikutamme ylihuomisen Helsinkiin ja maailmaan.

Artikkelin pääkuva: Kirsi Tuura, Helsinki Marketing, Lux Helsinki.

Lue lisää

Katso kaikki