Valkeakosken asuntomessutaloista puolet A-luokkaa

Ensi kesän Valkeakosken asuntomessujen messutaloista yli puolet sijoittuu energialuokituksessa parhaaseen A-luokkaan, eli ne kuluttavat alle 150 kWh/m2 vuodessa. Seuraavaksi yleisin energialuokka on B, ja C-luokkaan kuuluvia taloja on vain pari.
Taloista 13 lämpiää maalämmöllä. Lisäksi 14 messutaloa lämpenee kokonaan tai osittain ilma-, poistoilma- tai ilma-vesilämpöpumpun avulla. Taloissa on myös aurinkokeräimiä sekä varaavia tulisijoja. �?ljyllä lämpiäviä taloja messuilla ei ole lainkaan.
Messualueelle tulee myös kaksi passiivienergiataloa, Wienerberger Oy:n TV-talo sekä Paroc Oy:n Lupaus. Passiivitalojen lämmitys- ja jäähdytysenergian tarve on VTT:n määritelmän mukaisesti noin 20 kWh/m2 vuodessa; Paroc Lupauksessa laskennallinen tarve on 23,8 kWh/m2 ja TV-talossa 17,2 kWh/m2 vuodessa. TV-talon polyuretaanilevyillä toteutetun eristekerroksen paksuus on 240 – 340 mm, Lupauksessa mineraalivillaeristettä on 480 – 600 mm. Talon tiiveydestä kertova ilmanvuotoluku (n50) tulee kummassakin taloissa olemaan enintään 0,6 l/h, kun se pientaloissa on keskimäärin 4,0 l/h. Molemmissa passiivitaloissa on hallittu ilmanvaihto, jonka poistoilman lämpö otetaan talteen.
Lintulan asuntomessualueelle rakennetaan 36 omakotitaloa sekä kahdesta talosta koostuva rivitaloyhtiö.

Lue lisää

Katso kaikki