Uusia asuntoja Helsingin Kuninkaantammeen

Skanska toteuttaa 60 kotia Kuninkaantammen alueelle Luoteis-Helsinkiin, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle ja Hämeenlinnanväylän varteen.

Skanska toteuttaa 60 kotia Kuninkaantammen alueelle Luoteis-Helsinkiin, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle ja Hämeenlinnanväylän varteen.

Yhdestä pistetalosta ja yhdestä lamellitalosta koostuvassa Helsingin Fannyssa on koteja 26-neliöisistä yksiöistä 111-neliöisiin viiden huoneen asuntoihin. Helsingin Fannyn rakentamisen ennakoidaan alkavan alkuvuodesta 2019, jolloin uudet kodit valmistuisivat kesällä 2020.

”Alueelle aikaisemmin rakentamassamme Helsingin Vennyssä asunnot ovat myyneet hyvin, minkä vuoksi tuomme alueelle uutta tarjontaa. Yksi syy suosioon on alueen luonnonläheisyys: puistoalueen puolella sijaitsevien asuntojen rauhallinen metsämaisema on aika harvinaislaatuinen Helsingissä”, sanoo Skanska Kotien projektipäällikkö Juha Laaksonen.

Kuninkaantammen alueella hulevesien käsittely on erityisenä painopisteenä, koska kyseessä on Helsingin kaupungin hulevesien hallinnan pilottialue. Hulevedet ovat rakennetuilta alueilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesien hallinnalla pyritään esimerkiksi ehkäisemään rankkasateiden aiheuttamaa tulvimista. Fannyn pihassa tämä näkyy luonnonkivin kivettynä ja istutusten rajaamana hulevesipainanteena, jossa pihalle kertyvä sadevesi pääsee hallitusti viipymään ennen imeytymistään maaperään. Lisäksi Kuninkaantammen eteläreunaan rakennettava Helene Schjerfbeckin puisto muodostaa osan uuden kaupunginosan luonnonmukaista hulevesien hallintajärjestelmää, joka muodostuu esimerkiksi patoaltaista ja kosteikkoniityistä.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki