Uusi työnhakupalvelu kiinteistöpalvelu- ja rakennusalalle 

Kiinteistöpalvelu- ja rakennusala saa uudenlaisen työnhakupalvelun. Maksuton Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan työnhaun tueksi 29.11.2022, kertoo Vastuu Group tiedotteessa.

Jatkossa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan sekä logistiikan-, kuljetus- ja teollisuudenalojen työnhakijat sekä opiskelijat pystyvät luomaan alalle räätälöidyn osaajaprofiilin, tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan sekä löytämään alalle erikoistuneet työnhaku- ja työelämäpalvelut yhden sovelluksen kautta. 

Ennen työnhakupalvelun lanseerausta käynnistyy valtakunnallinen rekrytointikiertue, jossa työnhakijat pääsevät käyttämään palvelua työnhaussa. Rekrytointitapahtumia järjestetään yhdessä kaupunkien työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja työmarkkinajärjestöjen kanssa kymmenellä paikkakunnalla. Rekrykiertueen infotilaisuus järjestetään 13.9.2022.  

Uuden työnhakupalvelun tarkoituksena on auttaa työnhakijoita ja opiskelijoita löytämään jo olemassa olevat sirpaloituneet työnhaku- ja työelämäpalvelut. Palvelu ratkaisee ongelman, jossa avoimet työpaikat ja työvoima eivät eri syistä kohtaa.

− Rakennamme työnhaku- ja työelämäpalveluiden ekosysteemiä, Luotettava työntekijä -palvelua, jossa työnhakijan tiedot liikkuvat hänen omalla suostumuksellaan erilaisten rekistereiden ja palveluiden välillä. Tarkoituksena on laajentaa palvelua myös muille toimialoille vuonna 2023, sanoo Vastuu Groupin Petri Tuomela tiedotteessa.  

Palvelun julkaisun myötä tavoitteena on myös houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään ja jäämään alalle.

− Esimerkiksi rakennusalalla monen ammatillisen koulun opiskelijan opinnot keskeytyvät tai pitkittyvät, koska he eivät löydä itselleen työharjoittelupaikkaa ja saa siten näyttömahdollisuuksia. Lisäksi valmistuneista liian moni on vailla töitä vuosi valmistumisen jälkeen, vaikka alalla on samaan aikaan pulaa osaajista, jatkaa Tuomela. 

Työnhakupalvelussa prosessi on tehty niin työnantajalle, työelämäpalveluiden tarjoajille kuin työnhakijoille helpoksi ja nopeaksi.

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Kaiken kattava tavoite koko hankkeelle on digitaalisen työllistymisen edistäminen.

Lue lisää

Katso kaikki