Uusi rakennusalan työssäoppimisohjelma nuorille

Nuorten saamiseksi työelämään ja koulutuksen piiriin tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä.

Nuorten saamiseksi työelämään ja koulutuksen piiriin tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä. Mestari–kisälli-työssäoppimispilotti tarjoaa polun työelämään käytännön työn avulla.

Ohjelman ovat kehittäneet Skanska, Rakennusliitto sekä Barona. Yhteistyössä on mukana useita nuorten parissa työskenteleviä järjestöjä ja toimijoita.

Mestari–kisälli-pilotissa 5–6 nuorelle tarjotaan mahdollisuus palkalliseen kuuden kuukauden työmaaharjoitteluun Skanskan pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen työmailla syksyllä 2019. Tavoitteena on, että työmaaharjoittelun jälkeen työ Skanskalla jatkuu. Pilotti on kohdennettu rakennusalasta kiinnostuneille henkilöille, joille oppiminen on luontaisempaa tekemisen kautta kuin koulun penkillä.

Haku käynnistyy elokuun puolivälissä, jolloin Barona järjestää kiinnostuneille työnhakuvalmennuksen. Tämän jälkeen voi tehdä sähköisen hakemuksen Baronan järjestelmän kautta. Barona haastattelee kaikki hakemuksen jättäneet, ja kaikki saavat palautetta työnhakuun liittyen.

Skanskalle työmaaharjoitteluun valittavien 5–6 henkilön lisäksi Barona kartoittaa mahdollisuudet palkata hakijoita esimerkiksi Barona Rakennuksen palvelukseen tai mahdollisesti muihin yrityksiin.

Lue lisää

Katso kaikki