Työnantajan osuus yhteishankintakoulutuksen rahoituksesta alenee

Työ- ja elinkeinoministeriö alentaa työnantajien rahoitusosuuksia työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen yhteishankinnoissa. Myös lomautusaikaa voidaan käyttää henkilöstön osaamisen ylläpitämiseen ja ammattitaidon kehittämiseen.
Yhteishankintana voidaan järjestää rekrykoulutusta uusien työntekijöiden koulutukseen, täsmäkoulutusta työssäolevien tai määräaikaisesti lomautettujen koulutukseen tai muutoskoulutusta toistaiseksi lomautettujen tai irtisanottujen koulutukseen
Työnantajan rahoitusosuus riippuu koulutuksen sisällöstä ja yrityksen koosta. Uudet rahoitusosuudet ovat yleisimmin 20 – 40 prosenttia koulutuskustannuksista ja vain noin puolet aiemmista osuuksista.
Yhteishankintakoulutuksen järjestämisessä avustavat TE-keskukset ja TE-toimistot. Myös oppilaitokset voivat auttaa koulutuksen suunnittelussa.
– Rahoitusosuuksien alentaminen on tervetullut muutos. Henkilöstön osaamista voidaan kehittää ja yrityksen kilpailukykyä parantaa, kun tehtävää työtä ei ole tarjolla. Yrityksiä rohkaistaan koulutusinvestointeihin, kun taloudellinen tilanne on epävarma, sanoo asiantuntija Mikko Räsänen EK:sta.

Lue lisää

Katso kaikki