Tuulivoimatieto kiertueella

Motiva jalkautuu maakuntiin kertomaan paikallisille toimijoille tuulivoimasta, sen eduista ja mahdollisista haitoista. Yhteensä 15 paikkakunnalla järjestettävissä tilaisuuksissa esitellään esimerkiksi tuulivoiman tekniikkaa, taloutta, ympäristövaikutuksia ja rakentamiseen tarvittavia lupia.
Kiertue alkoi tällä viikolla Etelä-Pohjanmaalta ja jatkuu syksyllä. Syyskuussa tilaisuudet järjestetään Torniossa, Kemissä, Haukiputaalla, Oulussa, Kristiinankaupungissa, Vaasassa, sekä lokakuussa Korppoossa, Paraisilla, Uudessakaupungissa, Hangossa ja Loviisassa.
Suomessa oli rakennettua tuulivoimaa 110 megawattia vuoden 2007 lopulla. Voimaloiden vuosituotanto oli yhteensä 188 gigawattituntia sähköä, mikä vastaa noin 0,2 prosenttia maamme vuotuisesta sähkön kulutuksesta.
Uusia julkisia tuulivoimahankkeita on suunnitteilla lähes kaksikymmentä, niistä muutamat teholtaan jopa useiden kymmenien megawattien tuulipuistoja ja yksi jopa yli 100 megawatin merituulipuisto. Lisäksi yli kymmenen tuulivoimapuiston toteutettavuudesta on tekeillä selvitykset. Mukana on muun muassa kolme suurta merituulipuistoa, 200, 400 ja 600 MW. (Lähde: VTT Suomen tuulivoimatilastot).
Pöyry Consultingin tekemän arvion (2007) mukaan Suomeen voitaisiin rakentaa taloudellisesti kannattavasti vuoteen 2020 mennessä yhteensä jopa 2 000 megawattia tuulivoimakapasiteettia, josta merialueille tulisi suurin osa.

Lue lisää

Katso kaikki