Tutkimus kodin sähköistyksestä: Halu lisätä mukavuutta ja toimivuutta ponnahti kasvuun

Sähkön säästäminen ja sähkön turvallinen käyttö pysyivät edelleen kärkisijoilla, kun suomalaisilta kysyttiin, mikä kodin sähköistyksessä kiinnostaa

Sähkön säästäminen ja sähkön turvallinen käyttö pysyivät edelleen kärkisijoilla, kun suomalaisilta kysyttiin, mikä kodin sähköistyksessä kiinnostaa*. Vastaajista 74 ja 70 prosenttia valitsivat nämä kiinnostuksen kohteekseen.

Nuo kaksi kestosuosikkia ovat antaneet vuosien mittaan vähä vähältä tilaa kodin sähköistyksen tuomille käytännön hyödyille. Niihin kuuluu nyt lokakuussa tehdyn tutkimuksen yllättäjä, joka on Arjen sujuvuuden ja asumisen mukavuuden parantaminen automaation avulla. Sen koki kiinnostavaksi 63 prosenttia vastaajista, kun prosenttiosuus kaksi vuotta sitten oli 47.

Suosituimpien kiinnostuksen kohteiden selkeään johtonelikkoon kuuluu myös yksi hyöty, joka tulee väestön ikääntyessä yhä ajankohtaisemmaksi. Se on Itsenäisen turvallisen asumisen tukeminen esimerkiksi hälyttimillä ja varoittimilla (49 prosenttia).

*Taloustutkimus Telebus 10/2019, N=1003, virhemarginaali +-2,5 %. Otos edustaa tilastollisesti yli 15 vuotta täyttänyttä manner-Suomen aikuisväestöä.

Lue lisää

Katso kaikki