Tutkimus: �ljylämmittäjät pitävät lämmitystapaansa helppohoitoisena

Omakotitalojen kunnostajista kesällä valmistunut tutkimus kertoo, että öljylämmittäjät pitävät omaa lämmitysmuotoaan helppohoitoisena, varmatoimisena, terveellisenä sekä nykyaikaisena.

�?ljylämmittäjien kuva oman lämmitysjärjestelmänsä helppohoitoisuudesta ja varmatoimisuudesta on parantunut viime ja edellisvuodesta Rakennustutkimus RTS:n Asuntokorjaaja 2005 -tutkimuksen mukaan. Samoin mielikuva öljylämmityksen nykyaikaisuudesta on vahvistunut. �?ljylämmittäjien mielikuva öljylämmityksestä asiantuntijoiden suosittelemana lämmitysmuotona on niin ikään voimistunut.

Rakennustutkimus RTS:n toimitusjohtaja Aarne Jussila sanoo, että öljylämmittäjien parantuneet mielikuvat johtuvat nopeasta teknologian kehityksestä öljylämmitysjärjestelmissä. Tutkimuksessa näkyy myös se, että öljylämmittäjät kunnostivat lämmitysjärjestelmiään entistä enemmän viime vuonna.

Tutkimuksesta käy ilmi, että lämmitysöljyn kohonnut hinta on heikentänyt öljylämmittäjien mielikuvaa lämmitysmuotonsa edullisuudesta tulevaisuudessa. Tämä on yksi todennäköinen syy öljylämmittäjien kasvaneeseen kunnostusintoon.

Rakennustutkimus RTS:n tekemä Asuntokorjaaja 2005 -tutkimukseen haastateltiin noin 2400 korjausrakentajaa, joista omakotikorjaajia oli noin 78 prosenttia. Tutkimuksen mukaan noin kolmannes perheistä tekee tai teettää vuosittain joitain korjauksia ja hankintoja. Vuonna 2005 se tarkoittaa noin 740 000 kotitaloutta.

Lue lisää

Katso kaikki