Turun tekopohjavesihankkeen putket Saint-Gobainilta

Turun seudun tekopohjavesihankkeessa vettä johdetaan 30 kilometrin matka Kokemäenjoesta Virttaan tekopohjavesilaitokselle, jossa vesi suodatetaan hiekkakerroksen läpi. Virttaalta juomavesi johdetaan yli 60 km Turun alueen kuntien käyttöön. Hanke käsittää useita laitoksia ja säiliörakenteita ja n.100 km siirtolinjan rakentamisen.
Saint-Gobain Pipe Systems Oy toimittaa hankkeeseen noin 100 kilometrin siirtolinjan putket kokoluokkaa DN 1200 ja DN 1000. Putket valmistaa yrityksen Putkidivisioona, joka on ranskalainen pallografiittivalurautaisen putkijärjestelmien toimittaja.
Saint-Gobain Pipe Systems Oy toimittaa hankkeeseen myös kaikki pääsulkuventtiilit. Toimitettavat läppäventtiilit (DN 300 – 1400) valmistetaan yrityksen venttiilitehtaalla Italian Lavisissa.
Saint-Gobain Pipe Systems Oy:n toimituksen arvo on yli 50 miljoonaa euroa ja se on Suomen suurin yksittäinen vesijohtoputkikauppa ja merkittävin SAINT-GOBAINin putkitoimitus Pohjois-Euroopassa. Putkien toimitukset Turkuun ovat jo alkaneet ja jatkuvat vuoden 2010 loppuun.
Tekopohjavesihankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 170 miljoonaa euroa. Putkilinja tulee palvelemaan lähes 300 000 asukkaan veden käyttötarpeita.

Lue lisää

Katso kaikki